Manisa ile çevre belde ve mahallerinin ulaşımının sağlanması noktasında düşünülen hafif raylı sistemin maliyetinin fazla olması nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, master ulaşım planının yapılmasının ardından, Malatya’da uygulanmaya başlanılan TRAMBÜS uygulamasının Manisa için de uygun olabileceğini söyledi.

HABER MERKEZİ

 

 

Yerel basın ile buluşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün,  Manisa’nın Büyükşehir olmasının ardından merkez ile çevre mahallelerinin entegre olması ve ulaşımının sağlanması noktasındaki projesini paylaştı. Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaya soktuğu trambüs modelinin Manisa’ya uygulanabileceğini söyleyen Başkan Ergün, maliyetin de hafif raylı sistemin maliyetinin 1/3’ü kadar olduğu bilgisini verdi. Ulaşım master planının yapılmasının ardından projenin artılarının ve eksilerinin görüşülerek uygun kararın verileceğini söyleyen Başkan Ergün, “Hafif raylı sisteme göre daha düşük bir maliyeti var. Trambüs yine raylı sistem üzerinde ancak lastik teker üzerinde giden bir toplu taşıma aracı. Trambüsün sarj edilebilmesi için şehir içinde onun elektriğini sağlaması için ayrı elektrik direklerinin dikilmesi gerekiyor. Ben buna sıcak bakmıyorum. Şehir merkezinde görüntü kirliğine neden olur. Bunun yerine şehirleşmenin az olduğu bölgelerde tam sarj edilip 10 km’lik yolu bünyesindeki sarj ile gidebilen bir sistem de düşünülebilir. Ayrıntılarını görüşüp değerlendireceğiz.”dedi.

İYİ PARTİLİ ERYILMAZ’DAN ÖNEMLİ ÇIKIŞ “BEN DAHİL ALTILI MASADAKİ HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN TEMSİLCİSİNİ RAHAT BIRAKMAYIN!” İYİ PARTİLİ ERYILMAZ’DAN ÖNEMLİ ÇIKIŞ “BEN DAHİL ALTILI MASADAKİ HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN TEMSİLCİSİNİ RAHAT BIRAKMAYIN!”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Manisa’nın var olan sorunları ve eksiklerinin çözümü noktasında önemli açıklamalarda bulundu. Konut sorunu, katı atık bertaraf tesisi, hafif raylı sistem ve ilçeleri ilgilendiren bir konunun masaya yatırıldığı toplantıda, Başkan Ergün, özellikle hafif raylı sistem ve konut sıkıntısının aşılması konusundaki projelerini anlattı.

Editör: TE Bilisim