BAŞKAN ERYILMAZ, “FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞININ ÜZERİNİ KAPATTILAR” BAŞKAN ERYILMAZ, “FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞININ ÜZERİNİ KAPATTILAR”

MANİSA Büyükşehir Belediyesi’nden Şehzadeler ilçesi İshak Çelebi Mahallesi’nde işyeri bulunan İ.O. isimli vatandaşın Büyükşehir Belediyesi önünde yaptığı ve basına eksik bilgilerle yansıyan kamulaştırma ile ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada tüm çalışmaların yasalara uygun bir şekilde gerçekleştiğine vurgu yapıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi önünde bir vatandaşın eylemi ve ardından medyaya yansıyan haberlerle ilgili Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan yazılı açıklama yapıldı. Şehzadeler ilçesi İshak Çelebi Mahallesi’nde bulunan işyeriyle ilgili kamulaştırma kararının 2012 yılında başlatıldığına dikkat çekilen açıklamada, “Adı geçen vatandaşın işyerinin hissedarlarıyla kamulaştırma bedelinde uzlaşılamadığından 14.12.2011 tarihinde Encümen kararı ile dava açılmasına hükmedilmiştir. Açılan karşı davalarla da uzun bir süre devam eden mahkeme sürecinin ardından 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, kamulaştırma ile ilgili kesin kararını 24.06.2014 tarihinde vermiştir. Mahkeme kararına istinaden 22.07.2014 tarihinde söz konusu taşınmazın tapusu, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne geçmiştir. Bunun akabinde adı geçen işletmenin hissedarlarına tebligatlar yapılarak, mekanın tahliyesi istenmiştir. Manisa 2. İcra Dairesi kanalıyla hissedarlara tahliye ile ilgili 15 günlük bir süre tanınmıştır. İcra takibi yapılmadan önce idaremizce de ilgili şahıslara 14.07.2014 tarih ve 753 sayılı yazımızla tahliye için 10 gün ek süre daha verilmiştir. Bu yazımız ilgililere 23.07.2014 tarihinde tebliğ edilmiştir. Ardından ilgili mahkeme kararı Manisa 2. İcra Müdürlüğü’nün 2014/3549 esas sayılı dosyası ile işlem başlatılmış, mahalline İcra Müdürlüğü kanalıyla 6.11.2014 tarihinde gidilmiş ve tahliye etmeleri hususunda 10 günlük süre vermiştir. İlgili şahıslar İcra Müdürlüğü’nce verilen süreye rağmen kamulaştırılan ve bedeli ödenen taşınmazı boşaltmadıkları tespit edildiğinden bu kez idaremizce de tahliye konusunda süre verilmek suretiyle kolaylık sağlanmıştır. Tüm bunlara rağmen tahliye etmedikleri tespit edildiğinden İcra Müdürlüğü’nce 2.12.2014 tarihinde ilgili şahısların mahkeme kararı esas alınarak tahliyeleri sağlanmıştır. Belirtilen konularla ilgili tüm tutanaklar ve belgeler Büyükşehir Belediyemiz Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı ve Hukuk Müşavirliğimizde mevcuttur. İcra muhalefetiyle gerçekleştirilen tahliyenin ardından icra memurları söz konusu taşınmazın anahtarlarını da Büyükşehir Belediyemize teslim etmiştir. Kısacası gerçekleştirilen kamulaştırma, yasal mevzuatlara uygun bir şekilde yapılmıştır. Öte yandan kamulaştırması yapılan taşınmazın bahsedildiği gibi herhangi bir tescili yoktur. Aksine tescili bulunan Ulucami’nin tarihi dokusunu ön plana çıkarmak amacıyla Koruma Kurulu’nun onayıyla söz konusu kamulaştırmalar gerçekleşmektedir. Kamuoyunda bilgi kirliliğine sebep olabilecek haber ve yazılara itibar edilmemesini belirtir, kamuoyuna saygıyla arz ederiz.”

Büyükşehir’den Açıklama, “Her şey Yasalara Uygun Gerçekleşti” (1)_477x768 Büyükşehir’den Açıklama, “Her şey Yasalara Uygun Gerçekleşti” (2)_511x768 Büyükşehir’den Açıklama, “Her şey Yasalara Uygun Gerçekleşti” (3)_765x768 Büyükşehir’den Açıklama, “Her şey Yasalara Uygun Gerçekleşti” (4)_558x768 Büyükşehir’den Açıklama, “Her şey Yasalara Uygun Gerçekleşti” (5)_582x768 Büyükşehir’den Açıklama, “Her şey Yasalara Uygun Gerçekleşti” (6)_489x768 Büyükşehir’den Açıklama, “Her şey Yasalara Uygun Gerçekleşti” (7)_486x768

Editör: TE Bilisim