Manisa Elektronik Teknisyenleri Odası Başkanı Mehmet Üzen, Alanya’da üzerine çanak anten düşerek hayatını kaybeden bir kişinin başına gelen olayın Manisa’da da yaşanmaması için merkezi sistemin önemine vurgu yaptı. Üzen, “Bu konunun gündeme gelmesi için birilerinin ölmesi mi gerekiyor?” dedi

FERDİ UZUN

Türkiye Elektrik Elektronik ve Benzerleri Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Manisa Elektronik Teknisyenleri Odası Başkanı Mehmet Üzen, çanak  antenlerin ortadan kaldırılarak yerine merkezi sistemin yapılması gerektiğine dikkat çekti. Konu hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Üzen,  gelişi güzel kurulan çanak antenlerin insanlarının ölümüne neden olduğunu belirtti.

İYİ Parti’nin uyuşturucu ticaretinin siyasi bağlantıları araştırılsın önergesi Meclis’te reddedildi İYİ Parti’nin uyuşturucu ticaretinin siyasi bağlantıları araştırılsın önergesi Meclis’te reddedildi

 Rapor hazırlanıyor

Antalya Manavgat’ta rüzgarın etkisiyle düşen bir çanak antenin, bir insanın hayatına mal olduğunun altını çizen Başkan Üzen, “Günümüz Türkiye’sinde insan hayatının ne kadar ucuz olduğunu gösteriyor. Bununla ilgili biz Manisa’da 2012 yılında çevre kirliliğini önlemek ve balkonlarda çanakların uygunsuz takıldığı ve insanların canına kastedeceğini düşünerek, merkezi sisteme dönüş projesi başlattık. O zamanki belediye başkanımız Cengiz Ergün’e bu durumu izah ettik. Kendisi odamızdan bir rapor istedi. Bu rapor doğrultusunda 2012 yılından itibaren Meclis kararıyla yeni binalarda merkezi anten zorunluluğu getirildi. Bu sadece Manisa’ya has bir karar. Biz bunun Türkiye geneline yayılmasını ve yapılan işlerin ustalık belgesi olan insanlar tarafından yapılmasını istiyoruz. Bir inşaat ustasının bile ustalık belgesi olması gerekiyorken, uydu anteni kuran kişilerden bugüne kadar belge istenmedi. Kontrolsüz bir uygulama yapıldı” dedi.

 Can ve mal kaybı önlenecek

Türkiye genelinde uydu antenleriyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı için rapor hazırladıklarını kaydeden Üzen, “Bu raporları Bakanlığa ileterek, konuyla ilgili denetim mekanizmasının işlemesini talep edeceğiz. Balkonlardaki antenlerin sökülüp, merkezi uydu anten sistemine geçilmesiyle ilgili federasyon olarak biz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Burada amaç insanların can ve mal kaybını önlemek, çevrenin daha güzel görünmesini sağlamaktır” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim