Şakir Koruk'un kaleminden; 'Arapsaçı'

Manisa’da akşam araç park yeri bulmak işkence. Kaldırımlar, köşe, bucak, hatta otobüs durakları... Aklınıza gelebilecek her yer dolu. Sabah erken saatler ise bir başka işkence. Özellikle OSB ve oku...

  • Kent Merkezi’ne giren ve şehir içinde trafik yoğunluğunu artıran Menemen – Aliağa Karayolu’nun yıllardır unutulan çıkış bağlantısı yapılmış oldu.
  • Güzelyurt, Hafsa Sultan, Yeni Mahalle, Horozköy, Cumhuriyet, Barbaros gibi her biri ayrı bir ilçe büyüklüğündeki bu mahalleler kolaylıkla şehir merkezine giriş ve çıkış yapabilecekler.
  • OSB’den Kent Merkezi’ne giriş ve çıkışlar çok daha kolaylaşacak.
  • Eski Otogar Kavşağı’nın kent merkezine giriş ve çıkış noktasındaki yığılmalar azalmış olacak.
  • Şehir yeni sanat yapısı ile daha estetik bir görünüm kazanmış oldu.
B- Ulupark’a ve Ali Rıza Çevik İlkokulu’nun bulunduğu alana, iki adet otopark projesi hazırlandı. C- Çevre yolunu birbirine bağlayacak Yonca Kavşak Projesi için imar uygulaması beklenmeksizin yeni bir çözüm bulundu. Proje uygulama aşamasına geldi. D- Manisa şehir merkezinde elektrikli otobüsler çalışmaya başlayacak. Servis yoğunluğu azalacak. E- Kilit noktalardaki kırmızı ışıklarda “Akıllı ışık” uygulaması başlatılarak, trafikte akış sağlanacak. F-Mimar Sinan Bulvarı üzerine bir tane daha köprülü kavşak yapılacak. İşte bütün bu çalışmalar ve daha fazlası, Cengiz Ergün başkanlağındaki Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmakta. Yazımın başlığında da belirttim. Arapsaçı. Hatalı imar planları ile ortaya çıkardığımız arapsaçını Cengiz Ergün başkanlığındaki Manisa Büyükşehir Belediyesi adım adım çözüyor.    
{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }