Kansere karşı en güçlü kalkan Kansere karşı en güçlü kalkan
Bitki çayları genel olarak kaynamış su içerisine atılıp birkaç dakika bekletildikten sonra tüketilen çaylardır. Her bitkinin demlenme şekli farklı olmaktadır. Bu da bitki çaylarından tam verim alınmasına yardımcı olur. Maça çayı kilo vermek isteyenler ve metabolizmasını hızlandırmak için tercih edilen çaylar arasında yer alır. Özellikle kilolu kişilerin bitki çayı tüketiminde ısrarcı olarak kilo verimini hızlandırıcı çaylar tercih etmesi sağlıklı vermenin de kapısını açmaktadır. Doğal içeriği ile bilinen ve kilo vermede en etkili çaylardan biri olarak demlenen maça tozu metabolizmanın 10 kat daha hızlı çalışmasında etkili olur.

Maça çayı nasıl demlenir?

Bitkiler ile sağlıklı kilo vermeyi hedefleyenlerin en büyük yardımcısı olan matcha çayı kaynar su içerisine ilave edilerek demlenmektedir. Taze demlenmesi gereken bitki çayları demlendikten kısa süre sonra tüketilmesi gerekmektedir. Uzun süre bekletildikten sonra tüketilen maça çayı herhangi bir etki sağlamamaktadır. Bu yüzden demlendikten hemen tüketilmelidir. Metabolizma hızlandırıcı bitki çayları arasında en etkili olan maça tozu günlük 2 fincan olarak tüketilmesi gerekmektedir. Fazla tüketilen matcha çayı vücudun düzenli çalışmasında yan etkiye sebep olmaktadır. Kilo vermek için tüketilen maça tozu yemeklerden önce çay olarak demlenip tüketilir. Ilık tüketilmesi gereken bu çay iyice demlenerek içilmelidir.

Matcha çayı faydaları

Özellikle kadınlar tarafından tercih edilen matcha tozu kilo verirken yağ hücrelerinin parçalanmasına yardımcı olur. Parçalanan yağ hücreleri idrar yolu ile vücuttan atıldığı için böbreklerin yoğun bir şekilde çalışmasını sağlar. Bu yüzden aşırı tüketilmemesi gerekmektedir. Matcha tozu faydaları arasında bağışıklık sistemi güçlendirici etkisi de bulunmaktadır. İçeriğindeki çinko ve magnezyum sayesinde vücut direnci artar. Bunun yanı sıra yüksek miktarda C vitamini içerir. Özellikle kış aylarında hastalıklara karşı vücudun direnç göstermesine yardımcı olmaktadır. Antioksidan özelliği hücre yenilemesi sağlayarak organların düzenli şekilde çalışmasına destek sağlar.

Maça tozu ne işe yarar?

Detoks uygulaması yapanlar için bu çayın faydaları daha verimli olacaktır. Yeşil çaydan daha güçlü bir antioksidan olması nedeniyle belirli aralıklar ile de kullanılabilmektedir. Tansiyon hastalarının doktoruna danışarak kullanması gereken bu bitki çayı metabolizma üzerinde en çok etki eden bitki çayları arasında yer almaktadır. Bitki çayları vücudun hastalıklara karşı direnç göstermesi için de yardımcı olmaktadır. Japonya sınırlarında bulunan maça çayı kilo verirken kullanılacak etkili çaylar arasında yer alır.
Matcha tozu nasıl kullanılır?
Genelde herkes maça tozu nasıl kullanılır diye merak etmektedir. Matcha tozunun yeşil çay ile beraber kullanımı tavsiye edilmez. Yeşil çayda güçlü antioksidan etkisine sahip olduğu için gün içesinde her iki antioksidan etkili bitki çayı tüketilmemesi gerekmektedir. Maça çayı ve yeşil çay birlikte tüketildiğinde ve sürekli olarak tüketildiğinde böbrek ve karaciğerde yan etkiye sebep olabilir. Düzenli kullanım sayesinde kilo vermeyi hızlandırarak kabızlığı da ortadan kaldıran bu bitki çayının günlük 2 fincandan fazla tüketilmemesi önerilir.

Editör: TE Bilisim