İZMİR Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören doğuştan lösemi hastası 11 aylık Nurullah Berk İnal için iyi haber Singapur'den geldi. Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisine devam edilen Berk bebek, uygun iliğin bulunması üzerine nakil için Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji servisine sevk edildi.

Manisa'nın Kula İlçesi'nde belediyede itfaiye eri olan Yalçın İnal ile sigortacılık yapan eşi Pınar İnal'ın oğulları Berk, geçen yıl 24 Ağustos'ta dünyaya geldi. Ancak çiftin mutlulukları 9 gün sonra yerini üzüntüye bıraktı. Doğumun ardından topuğundan kan alınması için hastaneye götürülen Berk bebeğe, sarılık ve trombosit düşüklüğü teşhisi konuldu. Minik Berk İzmir'deki Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Buradaki tetkikler sonrasında ise Berk bebekte, bunların yanı sıra kemik büyümesi rahatsızlığı bulunduğu ortaya çıktı. 

Yaşaması için kemik iliği nakline ihtiyacı olduğu bildirilen Berk bebek için Türkiye'nin yanı sıra dünyanın birçok ülkesiyle bağlantıya geçildi. Yalçın İnal'ın belediyedeki meslektaşları da kampanya düzenleyip donör olmak için kan bağışında bulundu. 'Berk bebek ölmesin' sloganıyla başlatılan kan kampanyasında başka Kula olmak üzere Ege bölgesinde yaşayan vatandaşlar seferber oldu. Binlerce numuneden Berk bebeğe uygun kan bulunamadığı için uluslararası ilik bankaları da tarandı. 11 aylık araştırmanın sonucunda uygun ilik Singapur'dan çıktı. Yurda gelen kök hücre sayesinde Berk'in hayata tutunma umutları da arttı. Nurullah Berk İnal'ın ilik nakli olabilmesi için önce kemoterapi görmesi gerektiği açıklandı.

Pazartesi, Salı ve Çarşamba günü devam edecek olan tedavi sürecinin ardından ilik nakli gerçekleştirileceği öğrenildi. Operasyonu Ege Üniversitesi Pediatrik Kemik İlik Ünitesi Sorumlusu ve Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Savaş Kansoy ile Prof. Dr. Serap Aksoylar'ın gerçekleştireceği öğrenildi.
Editör: TE Bilisim