Manisa Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla Yunusemre ilçesinde kapsamlı bir asayiş uygulaması gerçekleştirdi.
Asayiş Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Yunusemre İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla yürütülen denetimler, 6 ve 10 Ağustos tarihlerinde 22.00-00.00 saatleri arasında yapıldı.
Okul çevresinde sıkı kontrol
Denetimlerin odak noktası, Uncubozköy Mahallesi’nde bulunan Nihal Akçura Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Elit Ege Anaokulu’nun çevresi oldu. Ekipler, artan güvenlik talepleri üzerine bu bölgelerde yoğun kontrol faaliyeti yürüttü. Uygulama kapsamında şüpheli görülen şahıslar ve araçlar üzerinde detaylı incelemeler yapıldı.
Yüzlerce kişi ve araç kontrol edildi
İki gün süren denetimlerde toplam 397 kişi sorgulandı, 182 araç incelendi. 20 araca çeşitli kural ihlallerinden dolayı toplam 165.523 TL idari trafik para cezası uygulandı. Gürültü yaparak çevreyi rahatsız eden 24 kişiye ise Kabahatler Kanunu’nun 36. maddesi gereğince toplam 33.744 TL idari para cezası kesildi.
Alkol kontrolünde adli işlem
Denetimler sırasında bir sürücü, yapılan alkol testinde 1.42 promil alkollü çıktı. Trafikte can ve mal güvenliğini tehlikeye atan bu sürücü hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 179/3 maddesi uyarınca adli işlem başlatıldı.
Manisa Emniyet Müdürlüğü, bu tür denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini belirterek, halkın huzur ve güvenliğini sağlamanın en öncelikli görevleri olduğunu vurguladı.