ANA MANŞET

Manisa’da 2027 ÇKS başvuruları yarın başlıyor

Manisa’da 2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları yarın başlayacak. Tarımsal desteklerden yararlanmak isteyen üreticiler, başvurularını 31 Aralık 2026 tarihine kadar gerçekleştirebilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan protokol kapsamında, Manisa’nın da aralarında bulunduğu 48 ilde ÇKS başvuruları ziraat odaları aracılığıyla alınacak.

Başvuru süreci 1 Eylül Salı günü başlayacak ve 31 Aralık 2026 Perşembe günü sona erecek.

Yalvaç’tan çiftçilere çağrı

Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, üreticilere başvurularını son güne bırakmamaları çağrısında bulundu.

Başvuruların Salihli Ziraat Odası tarafından alınacağını belirten Yalvaç, “Başvurular odamız tarafından alınacaktır. Önümüzdeki süreçte yoğunluk olmaması açısından başvuru işlemlerinizi yapmanız önemle rica olunur. Yeni sezon tüm çiftçilerimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }