ANA MANŞET

Manisa dahil 49 ilde dolandırıcılık operasyonu: 115 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda 49 ilde eş zamanlı düzenlenen mali suç örgütü operasyonlarında Manisa da yer aldı. Tefecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçlarına karışan şüphelilere yönelik baskınlarda gözaltılar gerçekleşti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu sabah ülke genelinde 49 ilde suç örgütlerine yönelik geniş çaplı operasyon başlatıldığını duyurdu. Manisa’nın da aralarında bulunduğu illerde yürütülen baskınlarda çok sayıda adrese eş zamanlı giriş yapıldı.

Operasyonların gerçekleştirildiği diğer iller ise Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, Mersin, İzmir, Kayseri, Kırşehir, Mardin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon, Şanlıurfa, Uşak, Van, Yozgat, Aksaray, Batman, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye ve Düzce olarak açıklandı.

Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgiye göre, planlı ve projeli hazırlanan çalışmalar sonrası bu sabah gerçekleşen operasyonlarda toplam 115 şüpheli yakalandı. Şüpheliler hakkında tefecilik, kişilere ve kamu kurumlarına yönelik nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, rüşvet, zimmet, vergi usul kanununa muhalefet, sahtecilik ve parada sahtecilik suçlarından soruşturma başlatıldı.

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }