Bu sene İstanbul Vodafone Park’da oynanacak olan UEFA Süper Kupa Finali’ne artık saatler kaldı. UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Liverpool ile UEFA Avrupa Ligi Kupası’nı alan Chelsea arasında 14 Ağustos Çarşamba günü saat 22.00’de başlayacak olan mücadele için iki takımın destekçileri de İstanbul’a akın etmeye başladılar.   İstanbul’da oynanacak olan UEFA Süper Kupa finali öncesinde iki takım taraftarları maçın oynanacağı Vodafone Park önünde bol bol hatıra fotoğrafı çekildiler.   Uzun bir arada olan liglerin dönüşüne az bir zaman kala futbol severler tarafından merakla beklenecek olan UEFA Süper Kupa mücadelesi, iddaa severler için de büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Dünyanın en büyük iddaa sitelerinden biri olan Bets10 üzerinden söz konusu maç ile ilgili canlı iddaa oyunları tüm hızıyla devam ediyor. Bets10 üyelerinin tümü tıpkı İstanbul gibi 14 Ağustos günü oynanacak olan bu maça kilitlenmiş durumda.   Maçın oynanacağı Vodafone Park civarında deyim yerindeyse maç saati kuş uçurulmayacak. Stat çevresindeki geniş bir alanda yollar, 14 Ağustos günü saat 13.00 ile gece 04.00 arasında tümüyle trafiğe kapatılacak.  

İlk olarak Chelsea geldi.

  Karşılaşmayı yapacak olan iki takımdan İstanbul’a ilk ulaşan Chelsea oldu. Gece 01.00 sularında İstanbul’a iniş yapan İngiliz ekibi doğrudan Beşiktaş’ta kamp yapacağı otele götürüldü. Burada gün içerisinde son çalışmasını ve hazırlığını yapan ekip, artık maç saatini beklemeye başladı.   Liverpool ise gün içerisinde İstanbul’a inmiş olacak. Akşam yapacağı son antrenman ile kırmızı-beyazlı ekibin de rakibi gibi maç saatini bekleyeceği ifade ediliyor.  

İki takımın taraftarları İstanbul’a akın etti.

  Bu arada karşılaşma öncesi, iki kulüp taraftarlarının da yoğun ilgisi olduğu görüldü. Dünya çapında ciddi sayıda taraftara sahip olan iki kulübün de sadece İngiltere’de değil; dünyanın dört bir yanındaki taraftarlarının UEFA Süper Kupa finaline yoğun ilgi gösterdiği görüldü.   Tabi ki maça en çok ilgi İngiliz taraftarlarca gösterildi. Ancak, dünyanın dört bir yanından söz konusu mücadeleyi izlemek için İstanbul Havalimanı’na gelen taraftarlar, havalimanında yoğun tezahüratlarda bulundular.   Öte yandan İstanbul’da bu çapta oynanan futbol müsabakalarının üçüncüsü olacak maçların ilki 2005 yılında İstanbul Olimpiyat Stadı’nda UEFA Şampiyonlar Ligi finali olarak yapılmıştı. Söz konusu mücadele Liverpool ile Milan arasında gerçekleşti. O tarihte yapılan mücadeleyi hala hatırlamak mümkün. 3-0 geriden gelerek UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası’nı alan Liverpool taraftarı için İstanbul’un bu noktada da ayrı bir anlamı var. Dolayısıyla, Liverpool taraftarının gözünde bu maçın Liverpool tarafından kazanılacağı neredeyse kesin.   Bu nedenle en çok kazanç oranı veren Bets10 giriş yaparak söz konusu mücadeleye iddaa oynayan Liverpool taraftarlarının 14 Ağustos günü oynanacak olan maça iddaa oynayarak da yoğun ilgi gösterdiklerini görebiliyoruz.   Maçı izlemek için İstanbul Havalimanı’na dünyanın dört bir yanından gelen taraftarların geldikleri ülkeler çok çeşitli. Tunus’tan Pakistan’a Rusya’dan İngiltere’ye dünyanın dört bir yanından taraftarların dev mücadeleye yoğun ilgi gösterdiklerini görüyoruz.   Bu arada maç için UEFA tarafından maça gelecek olan taraftarlara birtakım duyurular yapıldı. Bunlardan birkaçını burada belirtmek faydalı olacaktır.  
  • Stadyuma gelen seyircilerin çantasız ya da mümkünse en fazla A4 kâğıt ebadında çanta ile stadyuma gelinmelidir.
  • Stadyuma UEFA’nın sitesinden satın alınmış olan biletler ile giriş yapılabilecektir.
  • Stadyumda sigara içmek yasaktır.
  • Liverpool taraftarları, maçtan önce Taksim Meydanı’nda buluşacak ve Gümüşsuyu Caddesi üzerinden stadyuma ulaşım sağlayacaklar.
  • Müsabaka sonrasında stadyumdan ilk olarak mağlup olan takımın seyircileri çıkarılacak. Ardından diğer takım taraftarları stadyumdan tahliye edilecek şekilde planlama yapıldı.
   

Editör: TE Bilisim