Ülkemizde ve dünyada başta bonzai olmak üzere uyuşturucu kullananların sayısı bir yandan artarken, bir yandan da hayatını kaybedenler çoğalıyor. Manisa Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi koordinatörlüğünde, gençleri uyuşturucu bataklığından kurtarmak için başlatılan, “Gençliğine ve Geleceğine Sahip Çık Bonzai’den ve Uyuşturucudan Uzak Dur” kampanyası kapsamında lise öğrencilerine verilen eğitimler aralıksız devam ediyor. Eğitimler Sosyal Bilimler Lisesi, Fen Lisesi, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin ardından Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi’nde okuyan öğrencilerle devam etti. Bugüne kadar bin 100 öğrenciye bonzai ve uyuşturucuyla mücadele eğitimi verildi.

İnsanları uyuşturucudan kurtarmak, başlamadan koruyucu önlemleri almak için eğitimlere aralıksız devam ettiklerini kaydeden Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Ümit Atman, Yunusemre ilçesinde okuyan bütün lise öğrencilerine ulaşmak için mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Uzm. Dr. Ümit Atman, 4 okulda bin 100 öğrenciye eğitim verildiğini, kendileriyle birlikte olmak isteyen gönüllü öğrencilerle yola devam edeceklerini kaydetti.

Bonzainin çağın bulaşıcı bir hastalığı olarak gördüklerini ifade eden Uzm. Dr. Ümit Atman, “Gençleri bonzaiden korumak istiyoruz. Bonzai tek kullanımda bağımlılık yapabiliyor. Aynı zamanda çok çabuk ulaşılabiliyor. Bundan dolayı gençlerin farkında olması ve bilinçlenmesi çok önemlidir. Bütün eğitimleri ekibimizle birlikte veriyoruz. Yunusemre Kaymakamımız, Yunusemre Belediyemiz, Halk Sağlığı Müdürlüğümüz bize bu konuda tam destek veriyor” diye konuştu.

Bugüne kadar 4 okulda verilen eğitimlerin ardından yaklaşık 10 öğrencinin destek almak için kendilerine başvurduğunu vurgulayan Uzm. Dr. Ümit Atman, “Eğitimler sırasında, ‘Bizler sizleri deşifre etmek için, yargılamak için burada değiliz, sizleri bilgilendirmek için, uyandırmak için buradayız” mesajını vermeye çalışıyoruz. Her şeyden önce bir anne olduğumu hatırlatıyorum onlara. Kafalarına takılan soruları sordular. Şükürler olsun bu gençler uyuşturucuyla tanışmamışlar. Sigara içtiklerini bahsettiler. Sigarayı bırakma konusunda onlara yardımcı olmaya çalıştık.  Gençlerimizi davet etmeye devam edeceği” diye konuştu.

DSC_0136_1024x680 DSC_0138_1024x680 DSC_0139_1024x680 DSC_0150_928x768 DSC_0154_911x768

Editör: TE Bilisim