Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Köprübaşı ilçesine çıkarma yaptı. Büyükşehir Belediyesi ilçe koordinatörlüğünü ziyaret eden Memiş, Köprübaşı’nın yaşayan bir ilçe olması için projeler yaptıklarını belirterek, Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen alanların en iyi şekilde değerlendirilmesi için çalıştıklarını dile getirdi.

 

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Köprübaşı ilçesinde Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ait hizmet birimlerinde inceleme yaptı. İlk olarak Büyükşehir Belediyesi Köprübaşı Koordinatörlüğünü ziyaret eden Memiş, burada koordinatörlük çalışanlarıyla biraraya geldi. İlçede yürütülen çalışmalar hakkında Koordinatör Şube Müdürü Alim Ertem’den bilgi alan Memiş’e MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, Fen İşleri Dairesi Şube Müdürü Berker Karipçin, MASKİ Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Parlak eşlik etti. Koordinatör Şube Müdürü Alim Ertem, ilçede mezarlık, ilaçlama ve MASKİ’nin çalışmalarının son hız devam ettiğini belirterek, yürütülen hizmetler hakkında sunum yaptı.

‘17 ilçenin dengeli gelişmesini amaçlıyoruz’

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş de, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet birimleri ve koordinasyonu sağlayacak oluşumlara öncelik verdiklerini ifade etti. Genel Sekreter Memiş, “ Köprübaşı sanayisi olmayan, diğer ilçelere kıyasla nüfusu az olan bir yerdir. İl genelinde tüm ilçelerin dengeli gelişmesini amaçlıyoruz. Bunun içinde ihtiyacı olan küçük ilçelere hizmetlerin daha erken gitmesi için çalışmalarımız var” dedi.

‘Köprübaşı yaşayan bir ilçe olmalı’

Köprübaşı ilçesinin gelişmesi için Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra devletin diğer kurumlarının da öncelik vermesi gerektiğine dikkat çeken Memiş, “ İlçedeki dinamikleri harekete geçirmeliyiz. Belki buraya üniversite getirilebilir. Ancak buraya üniversite getireceksek buradaki sosyal, kültürel alanları hayata geçirmeliyiz. Köprübaşı ilçesinde bunlarla ilgili çalışmalarımız var. Köprübaşı yaşayan, yaşanan bir ilçe olmalıdır” diye konuştu. Genel Sekreter Memiş, Avrupa Birliği fonlarının desteğini çekecek projelerin üretilmesi için çağrı yaparak, tarım ve hayvancılık konusunda projeler üretilebileceğini vurguladı.

Borlu’da İnceleme Yapıldı

Koordinatörlük ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Memiş, ilçede vatandaşlarla biraraya geldi. Vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman yanlarında olduğu mesajını veren Memiş, ardından Borlu Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Borlu Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Düğün Salonu binası ve depolarda inceleme yapan Memiş, bu alanların değerlendirilmesi için çalışma yapacaklarını belirtti. Ardından çilek alım merkezi yapılacak alana giden Memiş ve Büyükşehir Belediyesi daire başkanları bu alanda inceleme yaptı. Memiş, çilek alım merkezi yapılacak alanla ilgili Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı Funda Solak’tan bilgi aldı.

Editör: TE Bilisim