MANİSA Büyükşehir Belediyesi, Yeni Harmandalı, Çavuşoğlu ve Yeşilköy’e ulaşımı sağlayan köprüde bağlantı yolları yapım çalışmasına başladı. Yapılan çalışmaları inceleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, çalışmaların bitmesiyle birlikte bölgeye ulaşımda yeni bir alternatifin oluşacağını ifade etti.

Eski yolun tarla seviyesinde olması ve çevre yolu altından geçişin alçak kalması nedeniyle yıllardır mağduriyetin oluştuğu Yeni Harmandalı, Çavuşoğlu ve Yeşilköy yolunda DSİ tarafından yapımımı tamamlanan köprünün bağlantı yolları Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. Yeraltı suyu seviyesinin yüksek olması nedeniyle sürekli bozulmalar meydana gelen mevcut yollarda, Büyükşehir Belediyesi tarafından bu durumlar göz önünde bulundurularak mevcut zeminlerde dolgu yüksekliği arttırılıyor. Yapılan çalışmaları inceleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, çalışmaların ardından vatandaşların daha rahat ulaşımlarını sağlayacaklarını dikkat çekerek, “Harmandalı, Çavuşoğlu ve Yeşilköy’e giden yolda çevre yolu üst geçidi yapılması, alt yoldan da büyük araçların geçememesi nedeniyle vatandaşlarımız ulaşım zorluğu yaşıyordu. Bu geçiş zorluğu, burada yaşayan vatandaşlarımızı sıkıntıya sokmuştu. Bu kapsamda daha önde DSİ tarafından yapılan bir köprümüz vardı. Biz de bu köprünün bağlantı yolunda dolgu çalışması gerçekleştiriyoruz. Çalışmaların ardından yolumuz kısalacak, vatandaşlarımız daha rahat ulaşımlarını sağlayacak” dedi.

Büyükşehir’e Hizmet Teşekkürü

Mevcut yolda iyileştirme çalıştırması yapılması nedeniyle memnuniyetini ifade eden Yeni Harmandalı Muhtarı Salim Dönmez, “Diğer yoldan büyük araçlar ile geçemiyorduk. Bu yola çok ihtiyacımız vardı. Bu anlamda Büyükşehir Belediyesi’ne çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim