Sosyal Belediyecilik anlayışıyla hareket eden Yunusemre Belediyesi’nin komşuluk ilişkilerini güçlendirmek amacıyla hayata geçirdiği “Beklenen Misafir” projesi devam ediyor.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında Laleli ve 75. Yıl mahallelerinde  oturan 10 kişi, Osmancalı mahallesindeki Şükran Akdeniz’in evinde misafir oldu.

Daha önceden biribirlerini tanımayan misafirler konuk olduğu evde tanışarak sohbet etti. Ev sahibi Şükran Akdeniz misafirlere ikramda bulundu. Çevre evlerden gelen komşularında katılmasıyla sıcak bir ortam oluştu.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şaver Yüksel, daha önceden hayata geçirdikleri projenin komşuluk ilişkilerinin güçlenene kadar süreceğini kaydetti.

Komşuluk ve misafirlik ilişkilerinin güçlenmesini amaçladıklarını vurgulayan Yüksel,”Proje kapsamında 75 .yıl mahallesinden 5, Laleli mahallesinden 5 kişi olmak üzere toplamda 10 kişiyi Osmancalı mahallemizdeki  Akdeniz ailesinin evinde misafir ettik.  Daha önceden biribirlerini tanımayan aileler sohbet ederek tanışma imkanı buldu. Belediyemiz bu tür sosyal projeler üretmeye devam edecek” dedi.

“KOMŞULUK İLİŞKİLERİNİ TEKRAR HATIRLADIK”

Perihan Işık ise 75. Yıl mahallesinden gelerek Osmancalı’ya misafir olduğunu vurgulayarak, “Hiç tanımadığım bir evde beni çok güzel karşıladılar . Her zaman böyle etkinliklerde yer almak isterim. Ev sahibimizden çok memnun kaldım kaybolmaya başlayan komşuluk ilişkilerini bizlere tekrar hatırlatan projeyi gerçekleştirdikleri için Yunusemre Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Şükran Akdeniz de tanımadığı kişileri evinde ağırladığını belirterek,” Tanımadığım kişileri evimde ağırlayarak misafir edip tanıştım. Güzel bir organizasyon oldu. Bundan sonrada yeni tanıştığım kişilerle görüşmek isterim. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim