MASKİ Genel Müdürlüğü, 154 Mahalle Projesi kapsamında Alaşehir ilçesine bağlı 8 mahallede toplamda 64 kilometrelik kanalizasyon ve içme suyu hattı dönüşümüne başladı. Ayrıca mahallelerde 206 bin metrekare kilit parke taş döşeme çalışması da hayata geçirilecek.
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 101 Mahalle Projesi’nin ardından başlattığı 154 Mahalle Projesi ile il genelinde alt ve üstyapıları yenilemeye devam ediyor. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde Alaşehir ilçesine bağlı Akkeçili, Çağlayan, Çakırcaali, Çeşneli, Erenköy, Girelli, Örencik ve Üzümler mahallelerinde 50 kilometre kanalizasyon ve 14 kilometre de içme suyu şebeke hattı yeniden inşa edilecek. Bu kapsamda, MASKİ ekipleri çalışmalarına; Akkeçili, Çağlayan ve Çeşneli mahalleleri ile başladı. Altyapı çalışmalarının ardından mahallelerde 206 bin metrekare kilit parke taş döşenerek üstyapı dönüşümüne de imza atılacak.
“Yılların sorunu çözüme kavuşuyor”
MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından çalışmaların başladığı Akkeçili’de Mahalle Muhtarı Mustafa Akçay, yıllarca bu çalışmaların yapılmasını beklediklerini ve bu hizmete MASKİ sayesinde kavuştuklarını belirtti. Akçay, “Altyapımız çok eski olduğu için çok sıkıntılar yaşıyorduk. MASKİ’nin çalışmaları sayesinde bu sıkıntılarımız son bulacak. Çok memnunuz bu hizmetten. En kısa zamanda çalışmaların bitirilip sağlıklı altyapıya kavuşmayı bekliyoruz. Bu hizmetleri mahallemize sundukları için Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ve MASKİ Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ederim” dedi.
“Mahallemizin ihtiyacı olan çalışmalar yapılıyor”
Çağlayan Mahalle Muhtarı Bülent Kurkutalp, MASKİ’nin çalışmalarından dolayı çok memnun olduklarını belirtti. Kurkutalp, “Mahallemizdeki altyapı çalışmaları yeni başladı. Mahallemizin büyük bir ihtiyacı giderileceği için çok memnunuz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
“Bu hizmetlerden memnun olmamak imkansız”
Çeşneli Mahalle Muhtarı Adem Efe, 40-50 yıldır yapılmayan hizmetlerin Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından mahalleye ulaştığını belirtti. Efe, “Bu hizmetlerden memnun olmamak imkansız. Allah bin kere razı olsun. Mahallem ve şahsım adına Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e ve MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun’a teşekkür ederim “dedi.

Editör: TE Bilisim