Yunusemre Belediyesi’nin, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden temizlik işlerini devralmasıyla birlikte işleri son verilen temizlik işçileri Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü ‘Büyük Başkan’ sloganlarıyla karşıladı. Yaşanan durumdan üzüntüsünü dile getiren Başkan Ergün,” Elimizden geleni yaparak, sizlerin mağdur olmamanız adına çalışma içerisindeyiz. Önceliğimiz sizlersiniz” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 6360 sayılı Büyükşehir Kanunu çerçevesinde Şehzadeler Belediyesi’nin ardından, Yunusemre Belediyesi’ne de temizlik işlerini devretti. Temizlik işlerini devralan Yunusemre Belediyesi çok sayıda temizlik görevlisinin işine son verdi. İşten çıkarılan temizlik işçileri, Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile bir araya gelerek destek istedi. Mağdur olduklarını belirten temizlik işçileri Başkan Ergün’den kendilerine sahip çıkmalarını talep etti.

Başkan Ergün’ü ‘Büyük Başkan’ sloganlarıyla karşıladılar

Başkan Ergün’ü, ‘Büyük Başkan’ sloganlarıyla karşılayan işçiler adına konuşan Ediz Değişik,”Yunusemre Belediyesi’nin işlerimize son vermesiyle birlikte sizlerin yanına sığındık. Roman mahallesi vatandaşları olarak sizin her zaman yanınızdayız. Sizlerinde bizi sahiplendiğinizi biliyoruz. Sizi baba gibi seviyoruz. Bizi sahiplendiğiniz için de çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Önceliğimiz sizlersiniz

Yunusemre Belediyesi tarafından işlerine son verilen temizlik işçilerinin mağdur olmaması adına Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde ilgili birimlerin çalışmalar başlattığının dile getiren Başkan Ergün de,” Keşke bunlar hiç yaşanmamış olsaydı. Herkes evine ekmek götürebilmek için işine devam etseydi. Ancak bir karar alınmış. Sonuçta, yıllardır belediyemizde çalışan personeldiniz. Aldığımız bilgiler 70-80 civarı kardeşimizin işlerine son verilip teşekkür edildiğidir. Bizde Büyükşehir Belediyesi olarak ilgili arkadaşlarımızla bu bilgileri masaya yatırdık. Elimizdeki imkânlar dâhilinde ne kadar arkadaşımızı işe alabiliriz. İşine son verilen arkadaşlarımızı mevcut birimlerimizde nasıl çalıştırabileceğimizin çalışmalarını ilgili birimlerimiz başlattılar. İnşallah bunları değerlendireceğiz. Elimizden geleni yaparak, sizlerin mağdur olmamanız adına çalışmalar içerisindeyiz. Önceliğimiz sizlersiniz. Dün ne yaptıysak bugün de onu yaparız. ” diye konuştu.

Roman Çocukları olarak arkanızdayız

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü, Roman Mahallesi vatandaşları olarak her zaman desteklediklerini dile getiren Ediz Değişik, “ Akgün mahallesi Roman çocukları olarak, biz sizin arkanızda olduğumuzu yine söylüyoruz. Bunlar bizi rencide etti ve saf dışı bıraktılar. Bizim Cengiz Başkanımız varsa, biz aç açık kalmayız” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim