Sosyal Belediyecilik anlayışıyla hareket eden Yunusemre Belediyesi nesiller arası kaynaşmayı sağlamak amacıyla “Torunumla Bir Gün” projesini hayata geçirdi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği proje kapsamında anneanne ve babaanne ile dedelerden oluşan 15 kişi, 15 torunu ile beraber İzmir’de çocuk tiyatrosu izledi. Yemek yiyerek vapur seyahati gerçekleştirdi.

Tombul ve Aktaş’tan Başkan Zeyrek’e ziyaret Tombul ve Aktaş’tan Başkan Zeyrek’e ziyaret

İlk olarak Konak sahnesinde gerçekleştirilen “Neşeli Kampçılar” oyununu izleyen dedeler ve nineler ile torunlar, daha sonra birlikte vapur seferi gerçekleştirerek el ele gezdi ve alışveriş yaptı.

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, nesiller arası kaynaşmayı sağlamak amacıyla sosyal projeye imza attıklarını vurgulayarak, “Her zaman sıklık ile dile getirdiğimiz bir şey var ki işlerimiz arasında büyük binalar, köprüler olabilir ama sosyal projelerde bunlar kadar önemlidir. Biz insana dokunmazsak çocuklarımızı, annelerimizi ve yaşlılarımızı ihmal edersek çok önemli bir konuyu ihmal etmiş oluruz.” dedi.

“AMACIMIZ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMAK”

Örnek bir projeye imza attıklarını belirten Kaya,”Sembolik olarak 15 tane dedemiz veya ninemizi 15 tane torunu ile beraber belediye personelimizin kontrolünde İzmir’e Çocuk Tiyatrosu seyretmeye gönderiyoruz. Birlikte alışveriş yapacaklar, birlikte gezecekler, gönüllerince bir gün geçirecekler. Biz bunu sıklık ile devam ettireceğiz. Bu projedeki asıl amacımız bütün Türkiye’ye örnek olmaktır. Belediyeler bu tür etkinliklere imza atsınlar. Çocukların dedeleriyle ve nineleriyle ne kadar sıkı temasta olursa o kadar sağlıklı gelişmiş birey olacaklarını düşünüyoruz. Yaşlılarımızı ihmal etmeyelim çocuklarımızı annelerine, babalarına, nenelerine teslim edelim çünkü çocuklara en iyi bakan onlardır.” diye konuştu.

“ÇOK ANLAMLI BİR PROJE”

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şaver Yüksel ise nesiller arası kaynaşmayı gidermek amacıyla “Torunumla Bir Gün” projesini hayata geçirdiklerini belirterek, “Proje kapsamında nineler ve dedelerimizi İzmir’e götürerek beraber tiyatro izlettirdik. Vapura bindirip seyahat ettirdik. Yunusemre Belediyesi olarak bu tür sosyal etkinlikleri sürdürmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Babaanne Fatma Gülbaşar ise çok güzel bir organizasyon olduğunu vurgulayarak, “Projeyi çok beğendik. Başta Belediye Başkanımız Mehmet Çerçi’ye ve emeği geçenlere çok teşekkür ederiz. Bu zamana kadar böyle bir proje örneği görmemiştik. Bugün çok eğlendik” dedi.

Torun Fatmanur Gülbaşar da çok eğlendiklerini dile getirerek “Hepimiz çok eğlendik çok teşekkür ederim. Tiyatroda ağaçlarımızı korudular. Tiyatroyu izlerken yanımda babaannemde vardı. Çok mutlu oldum.” ifadelerini kullandı.

“ESKİDEN BU TÜR ETKİNLİKLER OLMUYORDU”

Halil Bilgin ise torunlarını alarak gezdiklerini vurgulayarak, “Torunumuzu aldık ve gezdik. Tiyatro seyrettik birlikte gezdik ve yemeğimizi yedik. Şimdide vapur gezisine çıkacağız. Eskiden bu tür projeler olmuyordu bu tür etkinliklerin devam etmesini düşünüyoruz. Projede emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Editör: TE Bilisim