Önceki gün Sağlık bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile bir araya gelip, yapımı yılan hikayesine dönen 560 yataklı Manisa Bölge Hastanesinin durumunu görüşen Manisa Milletvekillerinin hastane ile ilgili açıklamalara Manisa Erdoğan Bektaş, ilginç bir yaklaşımla yanıt verdi.

   Ak Parti Manisa Milletvekillerinden Hüseyin Tanrıverdi,Muzaffer Yurttaş ve Selçuk Özdağ, Bakan Müezzinoğlu yaptıkları toplantı sonrasında hastanenin yapımının Fay hattı nedeniyle gecikeceğini temele Deprem Ayracı arandığını ve bugün itibariyle hastanenin yapılmasının imkansız olduğunu açıklamışlardı.

   Daha önce hasta odalarının mezara bakması sorunu nedeniyle hastanede proje tadilatı yapıldığını ve hastaneni temelinin bu nedenle geç atıldığını açıklayan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş,milletvekillerinin açıklamaları üzerine;”Bu durumu fazla kafaya takmayın” diyerek ilginç bir bakış açısı getirdi.

  Hastaneni son durumuyla ilgili

Ak Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ile görüştüğünü ve hastanenin inşaatına devam edilmesi için deprem ayracının yurtdışından getirilmesinin beklendiğini söyleyen Vali Bektaş,

   “5 Yıldır yapılmayan hastanenin bir yapılmama sebebi vardır siz bu işlere fazla kafa yormayın.150 Milyon TL'ye mal olacak bir projenin kusursuz olması lazım. Bunun için 6 ay beklenmesi gerekiyorsa, beklerim" dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Toplantısı sona erdi Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Toplantısı sona erdi

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, yaklaşık 1 yıl önce inşaatına başlanan ve yapımı yılan hikayesine dönen Şehir Hastanesi'nde son durumu öğrenmek için Ak Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ile görüştüğünü söyledi. Görüşmenin detaylarını anlatan Vali Bektaş: "Ak Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ile Şehir Hastanesi'nin son durumunu öğrenmek için bir konuşma yaptım. Vekilimizin verdiği bilgilere göre, deprem ayracı diye bir şey varmış. Zemine atılan bu ayraç sayesinde hastane depreme dayanıklı bir yapı olacak. Kendisi bana bu ayracın Türkiye'de üretilmediğini ve yurtdışından geleceğini, bununda 6 ay gibi bir süre içerisinde gerçekleşeceğini söyledi. Ayraç olmadan inşaatı yapmak mümkün ama Sağlık Bakanlığı bunu istememiş. Bakanlık, Manisa birinci deprem bölgesi içinde bulunduğu için ayracın beklenmesi gerektiğini belirtmiş. Bu da inşaatın 6 ay daha bekletilmesi demek. Projenin iptali  ya da herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Şehir Hastanesi çok büyük bir proje. 6 ay, bir sene geç olmuş çok dert değil. Siz 50 yıllık bir proje yapıyorsunuz, ileride içinden çıkılamayacağı bir sorunla karşılaşmamak için temelden sağlam yürümek lazım. Proje biraz gecikebilir. Bakanlık 6 ay geç olsun ama proje sağlam olsun diyor, bundan daha iyi bir şey yok ki." dedi.

VALİ'DEN GAZETECİYE 'TAVSİYE': 'BU İŞLERE ÇOK KAFA YORMAYIN'

 Bir gazetecinin Şehir Hastanesi ile ilgili sorusu üzerine 'Bu işlere çok kafa yormayın' diyen Vali Bektaş: "Proje gecikebilir, bu işlere çok kafa yormayın. Ben işin teknik tarafını konuşuyorum. Daha önce verilmiş sözleri, bu işin muhattaplarını konuşmuyorum.Benim bildiğim bir şey var, bu yatırımların kusursuz yapılması lazım. Bunun için 6 ay bekleyeceksem beklerim. Ben işin bu kısmındayım. Öteki kısmı ile ilgili bir şey söyleyemem muhattaplarıyla konuşun.Bu çok ileri bir teknoloji, deprem ayracını ilk defa duyuyorum.Siz 150 Milyon harcayarak kompleks yapıyorsanız, ilerde bir deprem olduğunda elinizde sağlam kalması gereken yer o projedir, yapılan bu. Biz mevcut sistemimizle sağlık hizmetini zaten veriyoruz, vatandaş bundan memnun. Yeni hastane dünyanın imrendiği bir yapı olması gerekir. Projede mezarlık gibi bir kısım sıkıntılar vardı, o sıkıntılar giderildi. Müteahhit işbaşı yaptı. Burada benim kıllanacağım bir durum yok, neticede biz ortada kalmış değiliz." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim