Yılbaşı nedeniyle ormanlık alanlardan ağaç kesimi engellemek amacıyla İzmir Orman Bölge Müdürlüğünce başlatılan “Ağaç Kesmeyelim Fidan Dikelim” kampanyası kapsamında Manisalı vatandaşlara 10 bin fidan dağıtıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da öncelik depreme hazırlık Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da öncelik depreme hazırlık

Manisa Yunusemre’deki bir alışveriş merkezinde düzenlenen fidan dağıtım törenine Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Manisa Orman İşletme Müdürü Yasin Yaprak, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal katıldı.

İzmir Orman Bölge Müdürü Aydın, fidan dağıtım töreninde yaptığı açıklamada, "Son yıllarda, yeni yıla girerken ‘ağaç kesmeyelim, fidan dikelim’ diye bir çalışmamız var. Manisa ilimizde de her sene geleneksel olarak yeni yıla girerken fidan dağıtıyoruz. Yıllar öncesi Noel ağacı süslemek adına ormanlarda kaçak kesim yapılıyordu. Ama son yıllarda böyle bir kaçak ağaç kesimi yok.  Biz ‘ağaç kesmeyelim, fidan dikerek yeni yıla girelim” diyoruz. Ülkemiz, son yıllarda ağaçlandırma seferberliği ile beraber ormanlık alanlarını artıran bir ülke. İnsanlarımız da çok duyarlı. Özellikle genç kuşak ve öğrencilerimiz bu fidanları kendi bahçelerine diktikleri zaman daha çok ağaç sevgisi oluşuyor Ağaç ve orman sevgisini artırmak amacıyla böyle bir organizasyon yapıyoruz” dedi.

Fidan dağıtımını ilçelerde de yaptıklarını belirten Aydın, "Özellikle isteyen olursa biz onlara hem dikecek yeri temin edeceğiz hem de fidan. Orman teşkilatı olarak maalesef hep yangınla anılıyoruz. Bizim asıl görevimiz ormanlarımızı korumak ve geliştirmek, fidan dikmek, geniş ağaçlandırma sahaları yapmak” diye konuştu.

Aydın, her türlü suçun affı olduğunu, ancak Orman Kanunu’ndan dolayı orman suçunun affı olmadığını ve 10 yıla kadar hapsi cezası olduğunu söyledi.

Vatandaşların yeni yılını kutlayan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da, “Bu hafta yeni bir yıla hazırlanıyoruz. Yeni yıla yeni umutlarla, yeni fikirlerle, yeni güzelliklerle hazırlanmamız için Orman Bölge Müdürlüğümüz birkaç yıldır devam ettiği bu etkinliği bu sene de yeniliyor. Fidan dikmek istiyorlar ve arzu edenlere burada fidan dağıtıyorlar. Ağaç yetiştirmek, fidan dikmek, ağacı korumak, ormana bakmak, yeşil bir ülkede yaşamak, bunlar gerçekten  insanımızın çok sevdiği ve özlediği güzellikler. Umarız ona bir katkı olur. Herkese güzel, başarılarla, mutluluklarla, sevgiyle dolu bir yıl diliyoruz. Bu yıl, hep ağaç ve yeşillikle süslü bir yıl olsun. Orman Bölge Müdürlüğümüze ve orman teşkilatımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Açıklamaların ardından vatandaşlara fidan dağıtıldı.

Editör: TE Bilisim