Gençlik ve Çocuk Korosu’ndan Muhteşem Konser Gençlik ve Çocuk Korosu’ndan Muhteşem Konser

22. CBÜ Bilim ve Bahar Şenliği, 12 Mayıs’ta yapılan "Üniversitelerarası Temel Bilimler, Mühendislik, Sağlık ve Sosyal Bilimler Kategorileri Proje Yarışması", "Üniversitelerarası Genç Girişimciler Proje Yarışması", "Kadın Temalı Şiir ve Deneme Yazma Yarışması", "Kadın Temalı Fotoğraf ve Resim Yarışması"ında ön elemeden geçen eser ve projelerin yer aldığı serginin açılış töreni ile başladı.

Açılış kurdelesi, Rektör Prof. Dr. A. Kemal ÇELEBİ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muzaffer TEPEKAYA ve Prof. Dr. Birol KOVANCILAR ile fakülte dekanları tarafından kesildi.

Rektör Prof. Dr. A. Kemal ÇELEBİ açılışta yaptığı konuşmada, “Üniversitemiz 22. Bilim ve Bahar Şenliği bugün başlıyor. Şenlik kapsamında "Üniversitelerarası Temel Bilimler, Mühendislik, Sağlık ve Sosyal Bilimler Kategorileri Proje Yarışması", "Üniversitelerarası Mini Sumo ve Çizgi İzleyen Kategorilerinde Robot Yarışması" ve "Üniversitelerarası Genç Girişimciler Proje Yarışması" ile bu alanlarda farkındalık yaratmayı, üniversitelerde var olan potansiyeli ortaya çıkarmayı, katılımcılara projelerini gerçekleştirme ve finansal destek bulma şansını sunmayı amaçlıyoruz. Üniversitemiz öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen "Kadın Temalı Şiir ve Deneme Yazma Yarışması", "Kadın Temalı Fotoğraf ve Resim Yarışması" ve "CBÜSES Yarışması" ile de Celal Bayar Üniversitesi öğrencilerinin yeteneklerini keşfetmelerini ve bu yeteneklerini prestijli bir ortamda sunmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Şenlik için çok kapsamlı bir program hazırladık. Koliva ve Kolpa gruplarının da sahne alacağı birbirinden renkli etkinliklerden oluşan Bilim ve Bahar Şenliğimizin, yaklaşan final sınavları öncesinde öğrencilerimiz için büyük bir moral ve motivasyon kaynağı olacağını düşünüyor; yapılacak yarışmalara  ülkemizin bir çok üniversitesinden başvurarak, Manisa'mıza gelen öğrencilere başarılar diliyorum” diye konuştu.

Açılışta ayrıca, CBÜ Optimum Kulübü tarafından hazırlanan Birlik Projesinin ilk raptiyesi Prof. ÇELEBİ tarafından takıldı. Proje ile Hafsa Sultan'ın 30 bin raptiyeden oluşan dev bir portresi yapılacak. Tanesi 1 TL'den satılacak raptiyelerden hem portre oluşturulacak, hem de elde edilen gelirle CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Onkoloji Servisi’nde yatan her çocuğun bir hayali gerçekleştirilecek. Öğrenciler aynı zamanda 30 bin raptiyeden oluşan portreyle, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi amaçlıyor.

Editör: TE Bilisim