MANİSA'da, Devlet Su İşleri'ne ait sulama kanallarının içinden geçtiği Barbaros, Kazım Karabekir, Turgut Özal ve Atatürk mahalleleri sakinleri, çocuklarının serinlemek amacıyla üstü açık kanallara girdiğini ve ölümle burun buruna kaldıklarını belirterek tepki gösterdi. Kanalların üstlerinin biran önce kapatılmasını isteyen mahalle sakinleri, kötü kokudan da rahatsız olduklarını dile getirdi. 

Yaz mevsimin başlaması ve okulların kapanmasıyla birlikte Devlet Su İşleri'ne ait sulama kanallarının içinden geçtiği Barbaros, Kazım Karabekir, Turgut Özal ve Atatürk mahalleleri sakinleri, tedirgin olmaya başladı. Vatandaşlar, serinlemek için çocukların izinsiz sulama kanallarına girdiğini ve boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirtti. Tepki gösteren vatandaşlar, yetkililerden önlem alınmasını talep etti.

HER YIL AYNI ÇİLE

Her yıl aynı çileyi yaşadıklarını ifade eden Barbaros Mahallesi sakini Ömer Taşkıran, "Yarın veya öbür gün çocuklar bu kanala girmeye başlar. Geçtiğimiz yıllarda meydana gelen boğulma olaylarına rağmen, çocuklar kanala girmeye devam ediyor. Artık çocuklarımızı dışarı çıkarmaya korkuyoruz. Çünkü ne kadar engelde olsak bizden habersiz su kanallarına girmeye devam ediyorlar. Mahalle sakinleri olarak çaresiziz" dedi. Osman Dalgövde, kanalların yaydığı kötü kokudan rahatsız olduklarını dile getirerek, her yıl kanalların üstünün kapatılması için söz verildiğini ancak sözlerin tutulmadığını söyledi. 

"ÖNLEM ALACAĞIZ"

Sulama kanallarıyla ilgili geçtiğimiz yıllarda yaşanan ölümlerin ardından kenar mahallelerde yaşayan çocuklara yönelik gerçekleştirilen havuz projelerinin bu yıl geciktiğini açıklayan Manisa AFAD Müdürü Bekir Şen, en yakın sürede gerekli önlemleri almak için harekete geçeceklerini söyledi. Çocukların kanallar yerine havuzlarda yüzeceğini ifade eden Şen, "Geçen yıl 'başarı havuz projesi' adı altında düzenlenen proje kapsamında, sulama kanallarına giren çocuklar toplandı, olimpik yüzme havuzunda kurs verildi. Yapılan bu program sayesinde birçok çocuk hem sağlıklı bir şekilde serinledi. Hem de yüzme öğrendi. Soma nedeniyle görüşmelerimiz yarım kaldı. Yapılacak yeni proje ile gerekli önlemleri alacağız" dedi.
Editör: TE Bilisim