Büyükkılıç: “Kütüphanelerimizle bugünümüzü ve yarınlarımızı ihya ediyoruz” Büyükkılıç: “Kütüphanelerimizle bugünümüzü ve yarınlarımızı ihya ediyoruz”

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, İzmir 2 Nolu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyelerini Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda kabul etti. Manisa’daki tarihi eserlerin restorasyon çalışmalarıyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Manisa’ya gelen heyet, tarihi yerleri de yerinde inceleyerek yapılması gereken noktaları tespit etti.

İzmir 2 Nolu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil başkanlığında Encümen Salonu’nda bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil’in yanı sıra KUDEB Şube Müdürü Dinçer Dinçer, Büyükşehir Belediyesi Tarih ve Sosyo-Kültürel Projeler Şube Müdürü Kadriye Orman, Koruma Kurulu Başkanı Doç. Dr. Mert Çubukçu ve kurul üyeleri katıldı. Toplantı öncesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil ve kurul üyeleri, tarihi yerlerdeki çalışmaları yerinde inceledi. Heyet, Ulupark üzerindeki sit alanı talebi ile ilgili yeri inceledi. Ardından Hüsrevağa Hamamı çatı onarımının uygun şartlara getirilmesi yönünde yapılacak olan çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu. İncelemelerine devam eden heyet, Ulutepe peyzaj düzenlemesini yerinde görerek, gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil’den bilgiler aldı. Heyet daha sonra restorasyonu yapılan Rum Bedesteni çalışmalarının son durumu hakkında yetkili kişilerden bilgiler alarak durum tespit çalışması yaptı.

Tarihi Yerler Mercek Altında (1)_1024x680 Tarihi Yerler Mercek Altında (3)_1024x680 Tarihi Yerler Mercek Altında (4)_1024x680 Tarihi Yerler Mercek Altında (5)_1024x680 Tarihi Yerler Mercek Altında (6)_1024x680 Tarihi Yerler Mercek Altında (7)_1024x680 Tarihi Yerler Mercek Altında (9)_1024x680

Editör: TE Bilisim