Gölmarmara’da incelemelerde bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Gölmarmara’da bulunan tarihi Halime Hatun Camii’nin Büyükşehir Belediyesi tarafından ışıklandırılacağını söyledi. Manisa il genelinde 200’ün üzerinde caminin ışıklandırmasını yaptıklarını ifade eden Başkan Ergün, “Halime Hatun Camii’ni de bu çalışmaların içine katıyoruz. Kısa sürede camiimizin ışıklandırma çalışmaları ve çevre düzenlemelerini bitireceğiz” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ilçe ziyaretleri kapsamında Gölmarmara’da çeşitli incelemelerde bulundu. Başkan Ergün’e Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç ve Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü eşlik etti. İncelemeler sırasında tarihi Halime Hatun Camii’nin ışıklandırılması talimatını veren Başkan Ergün, Fen İşleri Daire Başkanı Yılmaz Gençoğlu’na çalışmaların bir an önce başlatılmasını söyledi. Tarihi caminin çevre düzenlemelerinin de yapılmasını isteyen Başkan Ergün, “Manisa’da il genelinde 200’ün üzerinde camiimizin ışıklandırmasını yaptık. Halime Hatun Camii’ni de bu çalışmaların içine katıyoruz. Kısa sürede camiimizin ışıklandırma çalışmaları ve çevre düzenlemelerini bitireceğiz” dedi. Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz ise, tarihi caminin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan ışıklandırma ve çevre düzenlemeleri nedeniyle duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Sarıyer-Kilyos Tüneli'nde hedef 2026 Sarıyer-Kilyos Tüneli'nde hedef 2026

Cami Cemaati Teşekkür Etti

Tarihi Halime Hatun Camii’nde yapılan incelemeler sırasında cami cemaati de, Büyükşehir Belediyesi’nin desteklerinden dolayı Başkan Ergün’e teşekkür etti. Başkan Ergün’ün Gölmarmara’da ziyaretinde duyduğu memnuniyeti ifade eden vatandaşlar, önümüzdeki dönemde daha büyük hizmetlerin Gölmarmara’ya geleceğine inandıklarını söylediler.

Halime Hatun Külliyesi’nde de incelemelerde bulunuldu

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Halime Hatun Camii’nin ardından Halime Hatun Külliyesi’nde de incelemelerde bulundu. Külliye çevresinde Gölmarmara Belediyesi tarafından kamulaştırma çalışması yapıldığını öğrenen Başkan Ergün, kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından külliyenin restorasyonunun Büyükşehir Belediyesi olarak yapılabileceğini de söyledi.

Editör: TE Bilisim