Malatya Kent Konseyi ‘Hamit Fendoğlu' Anısına Program düzenledi Malatya Kent Konseyi ‘Hamit Fendoğlu' Anısına Program düzenledi

Türkiye’nin Sultanı Türkan Şoray Manisa’da. ‘Harem Sultanı’nı Seçiyor’ adı altında düzenlenecek yarışma öncesinde Türkan Şoray’ın ilk durağı Lezzet-i Sefa oldu.

Türkiye’nin Sultanı Türkan Şoray, ‘Harem Sultanı’nı Seçiyor’ adı altında düzenlenecek olan yarışma kapsamında Manisa’ya geldi. Şoray’ın ilk durağı Manisa’nın nezih mekanlarından Lezzet-i Sefa oldu. Düzenlenen programa Kırgızistan’ın Ünlü Sanatçısı Salamat Sadıkova, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin eşi Emine Çerçi,  Türkan Şoray için hazırlanan Manisa’ya özgü yemeklerle Lezzet-i Sefa ‘da bulunan Sultan Odası’nda ağırlandı. Türkan Şoray’ın akşam Anemon Otel’de düzenlenecek olan ve jüri başkanlığını yapacak olduğu ‘Harem Sultanı’nı Seçiyor’ isimli yarışma öncesinde Manisa Kebabı ve Lezzet-i Sefa’nın kendine has olan Osmanlı Mutfağı’ndan Kaburga Dolma ve Lüle Kebabı gibi ikramlarıda sunuldu. Türkan Şoray yaptığı açıklamada şunları kaydetti:” Manisa’ya geldik ve bizleri çok iyi bir şekilde ağırladılar. Akşam Manisa’nın sultanını seçeceğiz. Bunun öncesinde Lezzet-i Sefa isimli bu mekanda Manisa’ya özgü yemeklerin tadına bakma fırsatı bulduk. Böylesi nezih bir mekanda bizleri ağırlayan Lezzet-i Sefa yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Ben şahsım olarak Manisa’ya ilk defa geldim. Manisa Kebabını çok merak ediyordum. Eşsiz bir lezzet olan Manisa Kebabı yemenin fırsatını burada buldum. Emeği geçen ve bugün bu ortamın burada hazırlanmasını sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum.”

İşletme sahipleri Mustafa Çifçi ve oğlu Sefa Çifçi Türkan Şoray’ı ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek Şoray’ın böylesi bir mekanı nasıl hazırladınız? Ve neden Manisa? sorusu üzerine Sefa Çifçi şunları söyledi:” Biz yıllardan beri Manisa’ya gelip gidiyoruz. Manisa Sanayi ve Tarım kenti. Manisalılara da Osmanlı Mutfağı’nın lezzetini getirmek istedik. Bizim aklımızdaki konseptte bir mekan göremedik ve böyle bir yer açma kararı aldık. İzmir ve İstanbul’da da böyle işletme açma planımız var. Sizleri bugün aramızda görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz.”

Editör: TE Bilisim