MANİSA'nın Salihli İlçesi'nde ilçe mutfağına ait yemeklerin tanıtıldığı 75 yemek ve tatlı tarifinin yer aldığı bir kitap hazırlanarak, Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen kermesle satışa sunuldu. 

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Kadınlar Birliği, ilçe kültürünü yaşatmak için Salihli mutfağına ait yemeklerin tanıtıldığı bir kitap yayınladı. 'Nesilden Nesile Salihli Mutfağı' isimli kitabın tanıtımı için Salihli Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen kermes yoğun ilgi gördü. Kitabın satışından elde edilen gelirle üniversite öğrencilerine burs verilecek. Özellikle kadınların ilgi gösterdiği kermese Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, MHP'li Belediye Başkanı Zeki Kayda, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, Emniyet Müdürü Erkan Taş, Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy ve Kadınlar Birliği üyeleri katıldı. Kadınların üretkenliğini değerlendirerek sosyal yönü de olan böyle bir projeye imza atmaktan onur duyduklarını belirten TSO Kadınlar Birliği Başkanı Benay Oral, 1000 kitabın satışından elde edilecek geliri eğitim için harcayacaklarını söyledi. Halen 6 üniversite öğrencisine burs verdiklerini belirten Oral, bursiyer sayısını 10'a çıkarmak istediklerini sözlerine ekledi. 

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Kadınlar Birliği'nin çok yararlı projelere imza attığını belirterek, çalışmalarından dolayı Kadınlar Birliği üyelerini tebrik etti. Gelecek nesillere aktarılacak güzel bir kitapta Salihli TSO'nun imzasının bulunmasını önemsediklerini vurgulayan Yüksel, "İş adamları olarak bizler, yoğun tempo içerisinde sosyal etkinlikleri zaman zaman göz ardı edebiliyoruz. Kadınlarımız ve gençlerimiz bu tür sosyal faaliyetlerle bizlere katkı sağlıyor. Biz de bu tür projelere destek olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Editör: TE Bilisim