ALİRIZA ÇEVİK İLKOKULU... ALİRIZA ÇEVİK İLKOKULU...
Kalabalık mı? Değil. Çok araç var hiç gözü bozmuyor, çok kafe var oturan yok, kilise çanları öyle bir tane değil otelin yanında ki kilisede birden fazla çalıyor. Gideyim de şu çan çun bitsin cinsten,  nerde o eski zangoçlar! Dükkanlar, alış veriş alanları, alıcı yok, satıcının da bekler vaziyeti yok. Binalar az katlı, çok katlıları sayılacak kadar. Hava sıcak onlarda şaşıyorlar, Sana nehri var, temiz herhalde yeşil akıyor, sanki Çeşme Ilıca kumsalı iki yanı, insan kalabalığı kimi güneşleniyor kimi sığ nehirde uzanmış yatıyor ama hepsi mutluluk saçıyor. Ne yapıyorlar gün boyu, neyle geçiniyorlar ömür boyu, yüzlerinden mi okunuyo diye baktım. Gülen yok mutsuz da değiller sanki, ciddiler mi çözemedim inan ki.
 
Bir sahil kasabası gibi giyimleri, sokaklarda pek gözükmüyor gençleri, evler sempatik yüzlerinin her biri, bulvar gibi caddeleri yolları, her bir cadde yeşil, iri gövdeli ağaçlar, gölgelik her yanı seyrek binalar, yok denecek kadar araçlar.
 
İnsan eli değmemiş medeniyet girmemiş şımarmamış bir toplum, bakir her yanım sağım solum. Ya yapamıyorlar, ya yaptırmıyorlar, ya koruyorlar, ya da gerek yok diyorlar. Orman içinde köyler bizim mahalle dediklerimiz, gelip de bi görmelisiniz, yazlıklarımız bile böyle değiller asıl bunlara mahalle demeliler. Yeşilin içinde evler, köyler, şehirler. Bir kaç fotoğraf ekledim bizimkiler görmeliler.
 
Prijedor burası kardeş şehrimiz. Büyükşehirbelediye başkanımız meclis üyelerimiz kimimiz eşli dostluk ve kardeşlik ziyaretine gittik. 2008 den bu yana aralıksız aksatmadan gelen kardeş şehrimizin heyeti karşıladı bizleri. Biz de her davete icabet etmişiz biraz Osmanlı toprağı diye birazda göçmenlik Boşnak Arnavut, Makedon Balkanlılık var diye. 
 
Herşey tabii bozulmamış hiçbir yeri. 
Çok önceden kardeş olup görmeliymişiz tabiilikleri.
İklimden olmuş dedik yağmurdan yeşillikleri
Biz zaten bi bahane buluruz yeşilin yerine beton dökeli beri.

Editör: TE Bilisim