Bir çok kez hipnozu duymuşsunuzdur. Hani şu köstekli saatin sallandığı 3. sınıf basit filmlerdeki olay. Peki size tek hipnoz yönteminin o olmadığını söylesem ? Sizinde gizlice yapabileceğinizi söylesem ? İzlediğiniz reklamlardan tutunda, mitingde konuşan politikacılara hatta terör örgütlerine kadar birçoklarının aslında hipnozu gizlice kullandığını söylesem? Bu hafta hipnotik iletişimi anlatıyorum. Gizli hipnoz ile kişinin şuur altında olumlu imaj yaratacağız ve istediğimiz şeyi kabul ettireceğiz. 

  Bu dediğim gizli hipnotik yöntemleri tarihte en çok uygulayan insanlardan biri Adolf Hitler. Kitleleri manipüle ederek yüksek bir oy oranı aldı, istediği katliamı yaptı ve işin ilginci hepsini Alman halkının desteği ile yaptı.

    Peki biz normal hayatımızda bunu nasıl yapabiliriz? Satış yaparken, aşk hayatımızda ve arkadaşlık ilişkilerimizde bunu kullanabiliriz. Bu haftaki tekniğimiz Milton Erickson'un yöntemidir. Fakat ben bu yöntemi diğerleri gibi direk çeviri yapmakla yetinmek yerine aynı zamanda ülke insanımıza göre geliştirdim ve uyarladım. Unutmayın insanlar bu gizli yöntemlere asla direnç gösteremezler çünkü bilmiyorlar ve gizli. Kişinin kafasına silah dayayıp ikna etmek gibi bir şey fakat yasal ve işin garibi tehdit yok aksine karşı tarafın rızası var.

Gizli hipnotik dil kalıbımız şu:     "Acaba .............. merak ediyorum."      Ben sizler için bunu iş,sosyal hayat ve aile için ayrı ayrı örneklendirdim aşağıda kendiniz örnek cümleyle uğraşmayın  alın direk kullanın. Buna ek ilave bir durum varsa dediğim komutlar içinde kalmak şartıyla (acaba merak ediyorum kelimeleri kalacak)  isteğinizi cümleye sokun ve uygulayın biraz zordur kendiniz örneklendirmeniz ve işe yaraması söyleyeyim. Aşağıdakiler hariç başka bir durum var ise duruma uygun cümle kuramazsanız ilgili örnek cümle için bana ulaşabilirsiniz.

     

  •Aşk hayatında •

    Birlikte olduğunuz kişi sinirli biriyse:

" Her gereksiz olaya kızmaktan vazgeçtiğinde, acaba ne kadar sevecen biri olacaksın, merak ediyorum"  

 *Bilinçaltına giden gizli komut: sinirlenme. 

*Örtülü hedef: Bana sevecen biri ol.

•İş Hayatında•

  "Acaba bu ürünü aldığınızda size ne kadar karizma ve hava katacağını hayal edebiliyor musunuz, merak ediyorum ? "

*Bilinçaltına giden gizli komut: Ürünü al. 

*Örtülü Hedef: Bunu al ve havalı biri ol! 

•Aile hayatında•

 

"Eve erken gelmeye başladığın zaman, acaba ailemiz adına neler kaçırdığını fark edecek misin, merak ediyorum ? "

 *Bilinçaltına giden gizli komut: Eve erken gel!

Örtülü Hedef: Eve erken gel ve ailemizle ilgilen ve mutlu olalım ailecek.

Günümüz ilişkileri üzerine bir yazı; Bir kadının sizden hoşlandığını nasıl anlarsınız? Günümüz ilişkileri üzerine bir yazı; Bir kadının sizden hoşlandığını nasıl anlarsınız?

   

   Bizler seminerlerde bu teknikten bahsederken genç, telefon bağımlısı ve utangaç insanlar genelde "mesajla söylesek olur mu ?" diyorlar. Evet olur kopyalayıp yapıştırın ama yüz yüze iletişim kadar etkili olamaz. Bu yeni girdiğimiz yılda daha mutlu bir hayatı yakalamanız dileklerimle esen kalın

Editör: TE Bilisim