Manisa Akademik Odalar Birliği, Beyazfil’in satılmaması konusunda başlattıkları imza kampanyasından 5 binden fazla topladı.  Akademik Odalar Birliği dönem sözcüsü İbrahim Demran , İmza kampanyasında toplanan binlerce imzayı Cumhurbaşkanına, Başbakana ve ilgili bakanlara gönderdiklerini söyledi.

 

Ferdi UZUN

Beyazfil’in satılmaması konusunda günler öncesinden imza kampanyası başlatan Manisa Akademik Odalar Birliği 5 binden fazla imza topladı. Manisa Tabipler Odası’nda basın açıklamasında bulunan Akademik Odalar Birliği dönem sözcüsü İbrahim Demran , İmza kampanyasında toplanan binlerce imzayı Cumhurbaşkanına, Başbakana ve ilgili bakanlara gönderdiklerini söyledi. Demran, “Manisa’da Beyazfil olarak bilinen SGK Hizmet binası 20.08.2014 tarihinde yapılan ihale ile satılmıştır. Ancak ihalenin duyurusu, içeriği ve fiyatı yıllarca sürecek soru işaretleri taşımaktadır. Ayrıca böylesi önemli bir yapının ihalesine tek bir firmanın girmesi ve yaklaşık muammen bedelden ihaleyi alması da bu soru işaretlerini arttırmıştır. Hesaplarımıza göre bina 4 yıllık kira gelirine satılmıştır. Oysa sıradan bir binanın bile reel değeri 12 yıllık kira bedeli olmalıdır” dedi.

Manisa’ya mal edilmesi gerekir

Binanın Manisa değerlerine uygun şekilde işletilmesi gerektiğini söyleyen Demran, “Beyazfil binası Manisa’nın bir simgesidir ve öylede kalmalıdır. Şehrin en merkezi yerinde, önemli bir nirengi noktası ve yüzlerce Manisalı esnafın ekmek teknesidir. Bu bina Kentsel Sit nedeniyle zaten yıkılamaz, tüm tadilatları Kültür Varlıkları Koruma kurulunun kararı ile yapılmak zorundadır. Hal böyle iken bu binanın Manisa’ya mal edilmesi gerekir. Alış-veriş mekanları, kafeleri, sinema-tiyatro salonları dışında bu alanın kentin en önemli sosyo-kültürel alan olarak değerlendirilmesi söz konusu olmalıdır” diye konuştu.

İtirazlar

Yaptıkları itirazlardan söz eden Demiran, “İhale süreci, duyurusu, bedeli, içeriği ve şekliyle soru işaretleriyle doludur. SGK’ın bu ihaleyi iptal etmesi ve ileri bir tarihte yenilemesini talep ediyoruz. Bu binanın Manisa’ya mal edilerek kullanım şeklinin Manisa’nın dinamikleri tarafından belirlenmesini istiyoruz. Kentin simgesi olmuş bu binanın yıkılmasına karşıyız. İstanbul’da Gezi Parkı neyse Manisa’da Beyaz fil odur” şeklinde konuştu.

Öneriler

Beyazfil konusunda önerilerde bulunan Demiran, “Başta Manisa Belediyeleri olmak üzere kentin dinamikleriyle kurulacak ortak bir girişim grubu bu binaya talip olmak üzere çalışılmalıdır. Bu binanın bizler tarafından alınabilmesi söz konusu olmasa bile herhangi bir Manisalı girişimci grubu tarafından alınması için çalışılmalıdır. Binanın restore edilerek, mevcut esnafı mağdur etmeden Manisa’nın sosyo-kültürel ve toplumsal ihtiyaçların tamamına cevap verecek ortak bir kullanım alanı belirlenmesine çalışmalıdır” dedi.

Editör: TE Bilisim