Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD) Manisa Şube Başkanı Abdullah Tekin, Manisa’da imar sıkıntısı nedeniyle inşaat sektörünün tıkandığına dikkat çekti. Tekin, “Bu sorun bir an evvel aşılmalı, büyükşehir meclisinde üç parti şehrin önümüzdeki 50 yılına ışık tutacak imar planını hazırlamalıdır.” dedi.
MÜSİAD Başkanı Abdullah Tekin, Manisa’nın sorunları ve ülke gündemiyle ilgili çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Daha önceden Yunusemre ve Şehzadeler Belediye Başkanlarını ağırladıklarını ifade eden Başkan Tekin, “Toplantılar çok faydalı geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün’ü de en yakın zamanda misafir edeceğiz. Amacımız şehrin sorunlarını konuşmak, çözüm önerileri sunmak ve mümkünse katkı sağlamaktır. Üyelerimizin bir çoğu inşaat sektöründe faaliyet gösteriyor. Bu sektör lokomotif rolünde. Malum imar sıkıntısı var. Bu sorunun çözümü için herkesin elini taşın altına koyması lazım. Bu sorun bir an evvel aşılmalı, büyükşehir meclisinde üç parti şehrin önümüzdeki 50 yılına ışık tutacak imar planını hazırlamalıdır.  Ayrıca otopark, raylı sistem ve şehir içi ulaşımla ilgili çok kalıcı çözümler üretmek lazım” diye konuştu.
“TÜRKİYE ARALIKSIZ BÜYÜYOR”
Başkan Tekin, 2014 yılı için pek çok kişinin felaket senaryoları çizdiğini hatırlatarak, “2014 ilk çeyreğinde %4,3 büyüme performansı ile ülkemiz 18 çeyrektir aralıksız büyümesine devam etmiştir. İlk çeyrek büyümesini beklenildiği üzere dış talep ve kamu yatırımları olumlu etkilemiştir. Özel sektör yatırımlarında 2013 yılı 3. ve 4. Çeyreğinde görülen artış, 2014 yılı ilk çeyreğinde negatife dönmüştür. Bunun başlıca sebebinin ise Merkez Bankası’nın Ocak ayında aldığı radikal faiz artırım kararının özel sektör yatırımları üzerindeki yavaşlatıcı etkisi olduğunu düşünüyoruz.”dedi.
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ
Başkan Tekin, Türkiye’nin gündemine iyice yerleşen Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Cumhurbaşkanlığı seçiminin, halk tarafından yapılması doğru bir yöntem.  Bu sistem, 7 yıl önce, tüm yönleriyle tartışılmış, sonra halka gidilmiş ve milletimiz tercihini yapmıştır, buna saygı duyulmalıdır.
Bugün, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, ülkemizde bir kriz sebebi olacağına hiç ihtimal vermiyoruz. Ülkemiz tam anlamıyla demokrasi şöleni yaşayacaktır” şeklinde konuştu.
YAŞANAN OLAYLAR ENDİŞE VERİCİ
“MÜSİAD olarak, her fırsatta, ülkemizde, huzur, güven ve pozitif istikrarın devamından yana olduğumuzu ifade ettik, etmeye de devam edeceğiz.” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Tekin, “Bu noktada, ülkemizde, özellikle son günlerde yaşanan bazı olayları, endişe ile takip ediyoruz. Olayları değerlendirirken, her şeyi birbirine karıştırmamalı, ancak birbiriyle ilgisi olabilecek konuları da göz ardı etmemeliyiz.
1,5 yıldır devam eden ve hepimizi memnun eden Çözüm Süreci devam ederken, aniden, lokal olarak alevlenen şiddet olaylarından son derece rahatsızız. Şiddetin yeniden başladığı bir dönemde, İran Cumhurbaşkanı'nın ülkemizi ziyaretiyle manidar bir şekilde çakışan, Türk Bayrağımızın bir askeri birliğimiz içinden indirilmesi tahrikini de hiçbir şekilde kabullenmemiz mümkün değildir. Son olarak ve yine aynı dönemde, IŞİD'in, Devletimizin Musul Başkonsolosluğunu basarak, Başkonsolosumuz dâhil birçok yetkilimizi ve bunun yanı sıra farklı yerlerdeki vatandaşlarımızı da kaçırması, son derece vahim ve kabul edilemez bir saldırıdır. Bütün bu yaşananların ülkemizi sonu belirsiz bir sürece çekebilecek gelişmelerin yaşanmaması, ayrıca sorumluların gerektiği şekilde cezalandırılmasıdır.” dedi.
“RAMAZAN, BARIŞ VE KARDEŞLİKTİR”
Başkan Tekin, yaklaşan Ramazan ayının barış ve kardeşliği pekiştirmek adına bir fırsat olduğunu belirterek, “Bu mübarek ay, manevi duyguların ön planda olduğu, insanlar arasında yardımlaşmanın tekrar hatırlandığı bir aydır. Ramazan ayının bu bağlamda hayırlara vesile olmasını ve tüm İslam dünyasına barış ve huzur getirmesini diliyorum” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim