Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Güzelyurt Mahallesi’nde altı dönüm arazi üzerine kurulan Çocuk Trafik Eğitim Pisti’nde bugüne kadar, 5-12 yaş arası 4 bine yakın çocuğa trafik kuralları ile ilgili eğitim verildi. Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü ile ortak yürütülen proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsle okullarından alınarak trafik pistine getirilen çocuklar, Trafik Polisi eşliğinde eğlenceli bir şekilde trafik kurallarını öğreniyorlar.

Çocukların şehir içi trafiğine adapte olmaları ve trafik kurallarını öğrenmeleri amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Çocuk Trafik Eğitim Pisti, her gün yeni misafirlerini ağırlıyor. Bu kapsamda çocukların eğitimlerine destek olmak ve proje ile ilgili bilgi vermek üzere Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz, Manisa Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Bilge Ünal ile birlikte Çocuk Trafik Eğitim Pisti’ni ziyaret etti. Eğitim gören öğrencilerle yakından ilgilenen ve öğrencilere bilgiler veren Deniz ve Ünal projenin önemine dikkat çekti. Çocuk Trafik Eğitim Pisti’nde görevlendirdikleri Trafik Polisi’nin her gün onlarca çocuğa eğitim verdiğini belirten Manisa Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Bilge Ünal, “Büyükşehir Belediyesi ve Milli Eğitim ile yaptığımız protokolle burada çocuklarımıza önemli bilgiler aktarıyoruz. Projeyi önemsiyoruz. Büyükşehir Belediyesi’ne böyle bir fırsat sunduğu için teşekkür ediyoruz” dedi.

Türkiye’de Örnek Proje

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz ise Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’de örnek bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Değişik illerde bu uygulamanın olduğunu ancak bu kadar kapsamlı ve nitelikli sadece Manisa’da olduğunu ifade eden Deniz, “Geçtiğimiz yıl 5-12 yaş arası 3 bin çocuğumuza burada eğitim verildi. Bu dönemde de 700 öğrencimize eğitim verdik. Eğitimlerimiz devam ediyor” diye konuştu.

Son Dakika! Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem Son Dakika! Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem

Projemiz İl Genelini Kapsıyor 

Projenin sadece şehir merkezini değil, tüm ili kapsadığını belirten Deniz, “Büyükşehir sınırları içerisinde bulunan ilçelerimizde ki okullardan talep gelmesi durumunda, oradaki öğrencilerimize de eğitim verebiliriz. Otobüs göndererek ulaşım imkânı da sağlarız. Okullarımızda trafik kuralları ile ilgili bazı projeler olduğunu görüyoruz. Onları da buraya davet ediyoruz. Gelsinler buranın imkânlarından faydalansınlar. Kendilerine her türlü desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

Çocuklara Ehliyetlerini Dağıttılar

Çocuk Trafik Eğitim Pisti’nde trafik kurallarını öğrenen ve akülü araçlarla pist içerisinde sürüş yapan minik öğrencilere, eğitimin ardından temsili olarak ehliyet dağıtıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz ve Manisa Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Bilge Ünal, ehliyetlerini verdikleri çocuklara, trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundu.

Editör: TE Bilisim