MANİSA Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan 127 işçinin maaşlarında yüzde 30’a varan zamların yer aldığı toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmza töreninin ardından bir açıklama yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Biz çalışanın, emekçinin, MASKİ bünyesinde emek veren kardeşlerimizin haklarını hiçbir ayrım gözetmeden veriyoruz” dedi.

MASKİ Genel Müdürlüğü ile Belediye-İş Sendikası arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesi imza töreni, MASKİ hizmet binasında gerçekleştirildi. Törene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Genel Müdür yardımcıları, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, daire başkanları, sendika temsilcileri ve işçiler katıldı. Toplu iş sözleşmesi töreni öncesi bir konuşma yapan Belediye-İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli, işsizliğin, iş kazalarının bu kadar yoğun yaşandığı bir dönemde bu tür toplu iş sözleşmelerinin daha anlamlı hale geldiğini belirterek, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e katkıları ve gösterdiği hassasiyet nedeniyle teşekkür etti.

Fark ödemeleri yapılacak

İmzalanan sözleşmenin hayırlı olmasını dileyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, sözleşmenin detayları hakkında bilgiler verdi. Ergün, “Bugün önemli bir gün. Çünkü MASKİ bünyesinde hizmet veren 127 işçi kardeşimizin toplu sözleşmelerini yapıyoruz. Biliyorsunuz Manisa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan arkadaşlarımızın sözleşmelerini 10’uncu ayda gerçekleştirmiştik. Kendilerinin 01.01.2014’ten geçerli olmak üzere yüzde 30’a yakın iyileştirmeye imzalarımızı atmıştık. Bugün de MASKİ bünyesinde belediyemiz bünyesinden geçen, İl Özel İdare bünyesinden ve ilçelerimizden bizim bünyemize geçen arkadaşlarımızın yani 15.07.2014’e kadar olan farkları Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmişti. O günden bundan sonraki süreye kadar bu farkları yine MASKİ bünyesinde ödemeleri yapılacak. Yine diğer ilçelerimizden ve İl Özel İdarelerinden gelen kardeşlerimiz de sözleşmelerinin bitim tarihine müteakip bu farkları alabilecekler” dedi.

Güle güle harcayın

Sözleşmesi bitmemiş olan işçilerin de 01.01.2015 itibariyle haklarının geçerli olduğunun altını çizen Başkan Ergün, “Bu konuyla ilgili mutabakatlar sağlanmıştır. Ben bütün kardeşlerimize hayırlı olsun diyorum. Sonuçta biz çalışanın, emekçinin, MASKİ bünyesinde emek veren bu kardeşlerimizin haklarını hiçbir ayrım gözetmeden diğer birimlerdeki arkadaşlarımızın olduğu gibi aynı hakları onlara da veriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Önemli olan Manisa’ya hizmet noktasında çalışmalarımızı güzel, moralli bir şekilde yapmak. Ailelerimizle, çocuklarımızla, sevdiklerimizle daha güzel bir yaşam diliyorum hepimize. Güle güle harcayın” diye konuştu.

Maaşlarda yüzde 30’a varan zam

Konuşmaların ardından Başkan Ergün, sendika temsilcileriyle birlikte MASKİ bünyesinde görev yapan işçilerin maaşlarında yüzde 30’a varan düzenlemenin yapıldığı toplu iş sözleşmesini imzaladı. İmza töreninin ardından Belediye-İş Sendikası temsilcileri, Başkan Ergün’e ve MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç’a çiçek vererek, teşekkür etti.

Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı

MASKİ Personelinin Yüzü Gülüyor (7)_1024x768 MASKİ Personelinin Yüzü Gülüyor (9)_1024x768 MASKİ Personelinin Yüzü Gülüyor (10)_1024x768 MASKİ Personelinin Yüzü Gülüyor (12)_1024x768 MASKİ Personelinin Yüzü Gülüyor (16)_1024x768

Editör: TE Bilisim