MANİSA’nın büyükşehir olmasıyla birlikte kurulan Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 2015 yılında il genelinde atık su arıtma ve kanalizasyon hatları yatırımları için kolları sıvadı. Kurulum sürecini geride bıraktıklarını belirten MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, yeni yılda MASKİ Genel Kurulu’nda kararını aldıkları 150 milyon TL tutarındaki borçlanma yetkisiyle yatırımlara başlayacaklarını söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yapılanma sürecinde en önemli yere sahip olan MASKİ Genel Müdürlüğü, kurulumunu tamamlayarak, 2015 yılına hazır hale geldi. Kurum bünyesinde 10 adet Daire Başkanlığı kurulduğunu belirten MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, “Kuruluşumuzun üzerinden çok kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen 2014 yılında 4 bin 853 metre kanalizasyon hattı döşenmiş, bin 99 metre kanalizasyon şebekesi tamiratı yapılmış ve 117 bin 829 metre ana kanalizasyon şebekesinde kombine kanal temizleme araçlarımızla temizlik yapılmıştır” dedi.

Maden suyu içmek zararlı mı? İddialara yanıt geldi... Maden suyu içmek zararlı mı? İddialara yanıt geldi...

23 milyon 500 bin TL’lik elektrik borcu devroldu

MASKİ’ye 6360 sayılı kanunla kapatılan belde belediyeleri ve köylerden toplam 23 milyon 500 bin TL tutarında elektrik borcunun devrolduğunu kaydeden Koç, “İl genelindeki içme suyu tesislerimize aylık ortalama 4 milyon TL elektrik bedeli ödenmektedir” dedi. Su sıkıntısı yaşayan ilçelerde sondaj çalışmaları, ihtiyaç duyulan ilçelerde de içme suyu terfi hatlarının yenilemesini yaptıklarını belirten Koç, yeni yılda bu çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi. İl genelinde kurulan Koordinasyon Merkezlerinde MASKİ’nin kullanacağı alanları belirlediklerini ve hizmete başladıklarını da belirten MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Koordinasyon Merkezlerinin teknik donanım altyapılarının MASKİ Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığınca hazır hale getirildiğini söyledi.

11 arıtma tesisi için hazırlıklar tamam

MASKİ Genel Kurulu’nun 1. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’na ait gündemin 9. Maddesini teşkil eden “MASKİ’nin görev alanına giren her türlü yatırım ve işletme konularında harcama yapabilmesi için İller Bankası veya yurtiçi/yurtdışı finans kuruluşlarından 150 milyon TL kredi kullanılması hususunda MASKİ Yönetim Kurulu’nun yetkilendirilmesi” hakkındaki teklifin kabul edildiğini belirten Koç, teklifle ilgili şu bilgileri verdi: “Söz konusu teklifin müzakeresi neticesinde; Manisa (Merkez), Turgutlu, Alaşehir, Gördes, Sarıgöl, Demirci, Sarıgöl’e ait tatbikat projeleri mevcut olan atık su arıtma tesislerinin inşaat ihalelerinin yapılması, Manisa ve ilçelerinde mevcut olan 11 adet atık su arıtma tesislerinin bakım, onarım ve işletme ihalelerinin yapılması, ayrıca yeni alt yapı projeleri ve inşaatlarına ait ihaleler ile Manisa ve ilçeleri kapsamında malzeme, araç ve ekipman alımları için MASKİ Yönetim Kurulu yetkilendirilmiştir” dedi.

Hedef en iyi hizmet

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün ‘17 ilçeye eşit hizmet’ sözünün kendilerine yol gösterdiğini de sözlerine ekleyen Koç, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün 2015 yılının yatırım yılı olacağı sözü MASKİ Genel Müdürlüğümüz için de geçerlidir. Yeni yılda 17 ilçemize ve 870 mahallemize en iyi, en kaliteli hizmeti ulaştırmak için tüm gücümüzle çalışacağız. Manisalılara Genel Müdürlüğümüzün yeni yapılanma sürecinde bizlere gösterdiği sabır ve anlayış nedeniyle de teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim