İl Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, 2015 yılının ilk 6 ayı içerisinde Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne uyuşturucu bağımlılığıyla ilgili 6 bin 908 başvuru yapıldığını kaydetti. Türkiye’nin kanayan yarası olan uyuşturucu kullanımının azaltılması için oluşturulan Manisa İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu’nun Eylül ayı toplantısı yapıldı. Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, Garnizon Komutanı Yavuz Ekrem Arslan, İl Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay ve kurum temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Ünal Çakıçı, İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu’nun Manisa için büyük bir önemi olduğuna değinerek, madde bağımlılığının en alt seviyeye düşürülmesi için çalışmalara hassasiyetle devam edildiğini belirtti.

Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, hükümetin uyuşturucu kullanımının azalması için yaptığı çalışmaları anlattı. Her ilde İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu oluşturulduğunu kaydeden Tay, Başbakanlık genelgesiyle Türkiye geneline hitap edecek Uyuşturucuyla Mücadele Kurulu’nun faaliyete geçirildiğini ifade etti.

Öğrencilere yönelik çalışmalar

Manisa İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu’nun 25 farklı lisede uyuşturucuya karşı bilinçlendirme amaçlı faaliyet yürütüldüğünü söyleyen Müdür Ziya Tay, yapılan çalışmalarda 10 bin 349 kişiye ulaşıldığının altını çizdi.

Bakan Koca duyurdu: 8 bin iş alım sonuçları açıklandı Bakan Koca duyurdu: 8 bin iş alım sonuçları açıklandı

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı’nın Manisa’daki ilkokul, ortaokul ve liselerde uygulandığını ifade eden Ziya Tay, bu kapsamda 53 bin 700 öğrencide farkındalık yaratıldığını belirtti.

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne 7 bin başvuru

2015 yılının ilk 6 ayı içerisinde Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne bağımlılıkla mücadele için 7 bin 648 başvuru geldiğini söyleyen Ziya Tay, başvuruların 6 bin 908’inin uyuşturucu bağımlılığından kurtulmak için yapıldığını kaydetti.

Editör: TE Bilisim