MANİSA Emniyet Müdürlüğü, üniversiteyi kazanıp Manisa'ya kayıt yapmaya gelen öğrencileri ve ailelerini uyarmak için ‘Güvenli Gençlik Güvenli Gelecek' projesini başlattı. Polisler, gençleri son zamanlarda kullanımı artan Bonzai'den ve suç örgütlerinden korumak için bilgilendirdi. 

Manisa Emniyet Müdürlüğü tarafından 2014 - 2015 eğitim ve öğretim döneminde il merkezi ve ilçelerdeki fakülte ve meslek yüksekokullarını kazanarak, diğer illerden kayıtlarını yaptırmak üzere gelen öğrenci ve ailelerine yönelik hazırladığı 'Güvenli Gençlik Güvenli Gelecek' (4G) projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında hazırlanan 24 bin broşürde, 'Suçla mücadelede bireylerin bilinçlendirilmesi', 'Arkadaş seçimindeki tercihlerin önemi', 'Suçtan korunmak amacıyla yapılabilecekler' ve "Pek çoğu evlerinden uzakta eğitim hayatına devam edecek olan gençlerin ailelerine sunulan öneriler' konularında öğrenci ve ailelerin bilgilendirilmesinin amaçlandığı bildirdi. 

Özellikle uyuşturucu madde kullanımından üniversitelileri uzak tutmak istemeyen Manisa Emniyeti, Bonzai kullanımındaki artışa vurgu yaparak öğrenci ve ailelerini uyardı. Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Manisa polisinin kayıtların başlamasıyla birlikte standlar kurduğunu ve suç örgütlerine karşı aileleri ve öğrencileri uyardıklarını bildirdi. Emniyet Müdürü Ceren, "İl merkezinde Celal Bayar Üniversitesi Uncubozköy Kampüsü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Manisa Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Muradiye Kampüsü Fen-Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Manisa Sağlık Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu olmak üzere 7 noktada, ilçelerde ise Demirci, Ahmetli, Akhisar, Alaşehir, Gördes, Kırkağaç, Kula, Köprübaşı, Salihli, Sarıgöl, Saruhanlı, Soma ve Turgutlu Meslek Yüksekokullarında 13 noktada olmak üzere toplam 20 noktada stand kurduk. Öğrencilere 12 bin, ailelerine de 12 bin olmak üzere toplam 24 bin bilgilendirici broşür dağıtıyoruz" diye konuştu. 

SUÇ ÖRGÜTLERİ ÜNİVERSİTELİLERİ HEDEF SEÇİYOR

Suç örgütlerinin kente yeni gelen üniversiteleri hedef aldığına dikkat çeken Ceren, "Öğrencilerin kolay kandırılabildiğini düşünerek onları suça alet etmeye çalışıyorlar. Kentte yalnız kalan üniversite öğrencilerine asla yalnızlık hissettirmeyeceğiz. En ufak sorunlarında yanlarında olacağız" dedi. 

Kent genelinde kurulan standlarda öğrencileri bilgilerinden polisler ayrıca Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün hazırladığı Manisa tanıtım rehberi, mesir macunu ve kuru üzüm ikram etti.  
Editör: TE Bilisim