Manisa Valisi Abdurrahman Savaş'ın ardından Emniyet Müdürü Erhan Alkaya'da merkeze alınarak yerine Osmaniye İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren atandı.

1960 yılında Kahramanmaraş ANDIRIN’ da doğan Tayfur Erdal CEREN, 1978 yılında Polis Kolejinden, 1982 yılında da Polis Akademisinden mezun olduktan sonra Sakarya İl Emniyet Müdürlüğünde Komiser Yardımcısı olarak göreve başladı. Sırasıyla; Şanlıurfa ve Adana İl Emniyet Müdürlüklerinde Terörle Mücadele Şube Müdürü olarak görev yaptı. Avustralya’da yaptığı (3) yıllık yurtdışı görevinin ardından atandığı İstanbul’da; Güvenlik Şube Müdürü, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü, Narkotik Şube Müdürü yine Organize Suçlar, Mali, Narkotik ve İnterpol Şubelerinden sorumlu Emniyet müdür Yardımcısı bilahare, Asayişten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı olarak toplam (8) yıl çalıştı.

Haziran–2006 tarihinde 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi eden Sayın Tayfur Erdal CEREN: İçişleri Bakanlığının onayı ile yaklaşık (5) ay İstanbul’da “Koordinatör Müdür” olarak görevine devam etti. 18 Ekim 2006 tarihli kararname ile Bilecik İl Emniyet Müdürü olarak atandı. 21 Nisan 2009 tarihine kadar 2,5 yıl yürüttüğü Bilecik Emniyet Müdürlüğü görevini; İdari Yargılama Usulü Kanununun 28. maddesi uyarınca 13 Nisan 2009 tarihli yargı kararı gereği 1. Sınıf Emniyet Müdürü Sayın Şuayip DOĞANÇ’ a devrederek; Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda Polis Başmüfettişi olarak görevine devam etti.

Terör ve Narkotik suçlarla ilgili görüşmelerde bulunmak üzere (2) defa ABD, uyuşturucu ile uluslararası mücadele konularını görüşmek ve işbirliği için sırası ile (2) defa HOLLANDA, MAKEDONYA, YUNANİSTAN ve İRAN ülkelerinde görüşmeler yaptı. Çok sayıda kurs, seminer ve eğitim toplantılarına katılarak TERÖR, ASAYİŞ, MALİ, NARKOTİK ve ORGANİZE SUÇLAR konusunda uzmanlaştı.

Meslek hayatı boyunca çok sayıda maaş taltifi ve takdirname ile ödüllendirildi. 17 Haziran 2009 tarihli kararname ile Osmaniye Emniyet Müdürü olarak atanan 1.Sınıf Emniyet Müdürü Tayfur Erdal CEREN evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilisim