MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki 301 madencinin yaşamını yitirdiği facianın ardından Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. ile bu şirketin bağlı olduğu Soma Holding'in ve olayda sorumluluğu tespit edilen şirketlerinin mal varlıklarına tedbir konulması için Manisa Barosu'nun yaptığı talep, savcılık tarafından bir kez daha reddedildi.

Türkiye'yi yasa boğan geçen 13 Mayıs'taki Soma'daki maden faciasının ardından Manisa Barosu, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. ile bu şirketin bağlı olduğu Soma Holding'in ve olayda sorumluluğu tespit edilen şirketlerinin mal varlıklarına tedbir konulması için Soma Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Ancak, savcılık baronun bu talebini reddetti. Savcılık mahkemeye göndermeden reddettiği karara 'Malların suç örgütü kapsamında elde edilmemiş olmasını' gerekçe gösterdi.

Maden faciasının maddi tazminatı çok yüksek olacağını belirten Baro, bunun üzerine talebini bir kez daha yineledi. Ancak, savcılık dün Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan, Yönetim Kurulu Başkanvekili Can Gürkan ve Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru'nun mal varlıklarına tedbir konulmasını bir kez daha reddetti.

Manisa Baro Başkanı Avukat Zeynel Balkız, ret kararının davanın şu anki durumuna göre katalog suçlara girmediği gerekçesiyle verildiğini belirtti.
Editör: TE Bilisim