Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Ege Bölgesi'nin yarın Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği bildirildi.
Bugün ; Bölgemizde görülecek yağışların kıyı kesimlerde yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması; Balıkesir İl genelinde kar yağışının yer yer etkili olması bekleniyor.
 
Rüzgar; Kuzey Ege'de Kuzey ve Kuzeydoğu (Poyraz), Güney Ege'de ise Kuzey ve Kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.
 
Özellikle sabah ve gece saatlerinde bölgemizin iç ve yüksek kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.
 
11.12.2013 Çarşamba günü; Balıkesir ve Manisa il geneli, Çanakkale’nin iç ve doğusu kar yağışlı, İzmir’in kuzey ve doğusu karla karışık yağmurlu, yüksekleri ise kar yağışlı geçecek.
 
Rüzgar; Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), Güney Ege'de ise kuzey (Yıldız) yönünden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.
 
Özellikle sabah ve gece saatlerinde bölgemizin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.
 
12.12.2013 Perşembe günü; Balıkesir ve Manisa il geneli ile Çanakkale'nin kuzey ve doğusunda kar yağışı, İzmir il genelinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar yağışı beklenmektedir.
 
Özellikle sabah ve gece saatlerinde bölgemizin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde orta şiddette buzlanma ve don olayının devam etmesi bekleniyor.
 
Hava sıcaklığının yarın (Salı) Bölgemizin kuzey kesimlerinde (Çanakkale ve Balıkesir), Çarşamba ve Perşembe günleri bölgemiz genelinde hissedilir derecede (6 ila 8 derece) azalacağı tahmin ediliyor.
 
Önümüzdeki üç gün boyunca kuvvetli soğuk hava, kar yağışı, fırtına, kuvvetli buzlanma ve don ile zirai don olayından dolayı, ulaşımda aksamalar, soğuk algınlığı, çatı uçması, ağaç devrilmesi vb. olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Editör: TE Bilisim