MANİSA Organize Sanayi Bölge Müdürü Funda Karaboran, İzmir'den Manisa'ya trenle işçi taşınacağını açıkladı. İzmir'den Manisa'ya günlük 27 bin gidiş geliş olduğunu kaydeden Karaboran, İZBAN ile Menemen'e gelen işçilerin Menemen'deki aktarma istasyonuyla Manisa OSB'ye ulaşacaklarını söyledi. 

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 50 bine yaklaşan işçi sayısı ile birlikte ulaşım ve işgücü sorunu da kendini hissettirdi. Manisa OSB, İzmir'den Manisa'ya gelen işçilerin ulaşım sorununa el attı. Manisa OSB Müdürü Funda Karaboran, bölgedeki istihdam ve işgücüyle alakalı sanayicinin yaşadığı sıkıntılara çözüm bulmak için demiryolu taşımacılığına girdiklerini açıkladı. İzmir'den Manisa OSB'ye çalışmak için gelen işçi sayısının azımsanmayacak kadar çok olduğuna dikkat çeken Karaboran, "İzmir'de İZBAN hattının kullanıldığı her noktadan personel taşımacılığına destek vermek için proje geliştirdik. Devlet Demiryolları ile protokol imzaladık. İkinci demiryolu hattını yapıyoruz. İnşaatı devam ediyor. Peron ağustos ayı içerisinde tamamlanacak. Demiryolu da aynı zaman içinde tamamlanacak. Bölgenin gelişmesine paralel olarak artan işgücüne destek olmak amacıyla artık personel taşımacılığına geçiyoruz" dedi. 

AKTARMA İSTASYONU MENEMEN

Manisa OSB içindeki Lojistik Merkezi'ne demiryolu ile ulaşan işçilerin buradan fabrikalara dağıtılacağını dile getiren Karaboran, İzmir-Manisa arasındaki karayolunun da bu hamle ile rahatlayacağını ifade etti. Karaboran, "Menemen aktarma istasyonu olacak. Menemen'e kadar birey kendi imkanlarıyla gelmiş olacak yada firmalar organizasyon yapacak. Menemen'den bizim Lojistik Merkezimize 30 dakikada ulaşabilecek. Halihazırda 8 kilometrelik bir demiryolumuz var. Sadece içeride yeni bir çatal yapıyoruz. İzmir'den Manisa'ya günlük 27 bin gidiş geliş sayısı var. Yıllardır söylenen 3 bin 5 binden daha fazla bir rakamı konuşuyoruz. Bir mototren kiralıyoruz. Mototren bir seferde 400-600 kişiyi getirebilecek. Tamamıyla vardiya sistemine uygun olarak seferler yapılacak" diye konuştu. 

İzmir'den Manisa'ya işçi taşımacılığının eylül ayında başlayacağını dile getiren Karaboran, Manisa Büyükşehir Belediye ile şehir içinde Manisa OSB'ye uzanacak hafif raylı sistemle ilgili görüşmelerin de devam ettiğini belirterek, iki sistem devreye girdiğinde ulaşımın ve sanayicinin rahatlayacağını söyledi.
Editör: TE Bilisim