MANİSA Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, gerçekleştirdiği Olağan Seçimli Genel Kurul ile Hemşeri Platformu Genel Sekreteri İsmail Önay’ı yeni başkan olarak seçti. Çoğunluğun desteğini alarak göreve getirilen Önay, “Bundan sonraki süreçte halkımızın işbirliği ile Manisamız’a sahip çıkmak için özveriyle çalışacağız. Bu görevin altından başarıyla kalkacağımıza inanıyor, şahsım ve yürütme kurulu arkadaşlarım adına başarıya giden yolda çok çalışacağımıza söz veriyorum” dedi.

    Manisa Büyükşehir Belediyesi çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Kent Konseyi, Yerel Seçimlerin ardından gerçekleştirdiği ilk Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı ile yeni başkan ve yönetim kurulunu oluşturdu. Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurula başta Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hasan Eryılmaz, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Nedim Zurnacı, şuanda Türkiye Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten geçmiş dönem Kent Konseyi Başkanı Mustafa Genç, Kent Konseyi Şube Müdürü Sevil Şekercioğlu olmak üzere meslek odaları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile muhtar temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantıda ilk olarak Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu söz aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün adına katılımcıları selamlayan Ustamehmetoğlu, “Kent Konseyi olarak Manisamız için çok önemli sivil toplum projeleri hayata geçirdiğimize inanıyorum. Halkımızla bir arada olduğumuz Kent Konseyi, inşallah önümüzdeki süreçte gerçekleştireceği projeleriyle Manisamız’da güzel işler yapacaktır” dedi. Kent Konseyi Şube Müdürü Sevil Şekercioğlu da büyükşehir olunmasıyla birlikte yeni kurulmuş bir şube müdürlüğü olduğunu belirterek, Kent Konseyi ile ilgili çalışmaları Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı altında daha kolay yürütebileceklerini söyleyerek, seçimin Manisa’ya hayırlı olmasını diledi.

 Kent Konseyi Çıtasını Yükseltecektir

            Geçmiş dönem Kent Konseyi Başkanlığı ile Manisa’da pek çok başarılı projeye imza atan Türkiye Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcılığı Mustafa Genç de konseyi işlevsizlikten kurtararak, katılımcı ve paylaşımcı bir hale getirdiklerini ifade etti. Genç, geçmiş yıllarda yaptıkları çalışmaları hatırlatarak sürdürdüğü konuşmasında şunlara yer verdi, “İlk başta Kent Konseyi bize çok uzak bir şeydi. Sendikacılıktan gelen biri olarak ‘biz bu işi düşündükten, araştırdıktan sonra yaparız’ dedik. Herkesin emeğinin olduğu büyük bir demokratik kitle örgütü olan sendikacılık kimliğimizle bunu bağdaştırabileceğimiz kanaatine vardık. İlk işimiz Kadın Meclisi’ni kurmak oldu, ondan sonra da Engelliler Meclisi geldi. Kentimizdeki 11 tane hemşeri derneğini bir araya topladık. ‘Düşünceniz, fikriniz ne olursa olsun; biz bir yerde bir amaç uğruna bir araya geleceğiz ve çalışacağız’ diyerek, hepinizin bildiği üzere Hemşeri Dernekleri Festivali’ni gerçekleştirdik. Kadınlarımızın filelerini, kese kağıtlarını pazarlarda tanıttık. Kısacası bizler güzel işlere imza attık. Şuanki görevim dolayısıyla il il gezerken, temaslarımızda Manisa Kent Konseyi’nin çalışmalarının övülmesinin, takdir edilmesinin ve en önemlisi takip edilmesinin gururunu yaşıyoruz. İnşallah yeni yönetim de çizgiyi bozmadan, çıtayı daha da yükselterek çalışacaktır” dedi.

 Yeni Başkandan Birlik ve Beraberlik Mesajları

             Konuşmaların ardından Kent Konseyi Başkanlığı görevine talip isimler adaylıklarını açıkladılar. Hemşeri Dernekleri Platformu Genel Sekreteri İsmail Önay, Gördes ilçesi Nakıpağa Mahalle Muhtarı Kerim Çakır ve Adakale Mahalle Muhtarı Ali Dinç arasında geçen seçimde, çoğunluğun oyunu alan İsmail Önay, Kent Konseyi’nin yeni başkanı oldu. Ardından yürütme kurulu listesi açık oylanarak, yeni yönetim kurulu oluşturuldu. Seçimin ardından kısa bir teşekkür konuşması yapan İsmail Önay, birlik ve beraberlik mesajları vererek şunları söyledi, “Öncelikle Mustafa Genç Bey’e ve yürütme kuruluna destekleri için çok teşekkür ediyorum. Bundan önceki her türlü özverili çalışmalarından dolayı da minnettarız. İnşallah bizler de kentimize sahip çıkmak için bütün Manisalı halkın işbirliği ile daha özverili çalışacağız. Bu görevin altından başarıyla kalkacağımıza inanıyorum. Son olarak ben ve yürütme kurulu arkadaşlarım adına başarılı çalışmalar yapacağımıza şuanda söz veriyorum” İsmail Önay Başkanlığı’nda oluşturulan Kent Konseyi’nin yürütme kurulu ise şu isimlerden oluşturuldu; Yaşar Polat, Rıdvan Mutlu, Ferhan Turan, Hakan Aracı, Mustafa Özhan Kalaç, Canan Çağlayan Akyüz, Orhan Oktay. Toplantının sonunda önümüzdeki hafta Kent Konseyi’nin çalışma guruplarının oluşturulması adına toplanacağı belirtildi.

Editör: TE Bilisim