MANİSA Büyükşehir Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan işçilere yüzde 30’a varan zam yapıldı. Davullu-zurnalı toplu iş sözleşmesi töreninde konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Yaklaşık yüzde 30’a yakın bir zam söz konusu. Yani işçi kardeşlerimize en az 600-700 TL gibi bir artış yapıldı. Bu olmazsa olmazlardan bir tanesiydi. Bugün gelinen nokta, inşallah son 4-5 senenin telafisi olur. Ben bir kere daha yapılan anlaşmanın sizlere, ailenize, çocuklarınıza huzurlu bir yaşam getirmesini diliyorum. Yapılan ek ödemeler ve alacağınız para helali hoş olsun” dedi.

Düzce Jandarması'ndan uyuşturucu operasyonu Düzce Jandarması'ndan uyuşturucu operasyonu

 

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi töreni öncesi Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, sendikanın Manisa yönetimiyle birlikte Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından Kültür Merkezi Lale Salonu’ndaki törene geçildi. Törene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, daire başkanları, Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ve çok sayıda Büyükşehir Belediyesi personeli katıldı. Salona girmesiyle birlikte personelin alkışlarıyla karşılanan Başkan Ergün, tüm davetlileri selamladı.

Hukuktan yana hareket etmeyi ilke edindik

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün kürsüye davet edildi. Yaklaşık 5,5 yıldır görevde olduklarını ve bu süre içinde işçi ve memurların haklarının korunması yönünde çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Ergün, “Göreve ilk geldiğimiz 2009 yılında sosyal denge adı altında ödenmekte olan paylar vardı, memurlar için. O günün şartlarında kanunun bize yetki olarak vermemiz durumunda bize suç olarak dönmesi durumunu göz önünde bulundurarak, ilk 3 sene içerisinde bu ödemeleri yapamamıştık. Tabi çeşitli belediyeler bunu bir şekilde ödeme noktasındaydılar. Biz her zaman hukuktan yana, kanunlar çerçevesinde hareket etmeyi ilke edindik ve bu 3 yıllık görev süresi içinde memur kardeşlerimize bu ödemeleri yapamamıştık. Daha sonra TBMM’de bununla ilgili karar çıktıktan sonra biz de bununla ilgili çalışmalarımıza başladık. Ödemelerimizi yapmaya başladık. O günün şartlarında sendika temsilcileriyle yaptığımız görüşmelerde geçen 3 yılı telafi edecek şekilde yaklaşık 525 ile 600 TL olmak üzere memurlarımıza bir hak vermiştik” dedi.

Hakkaniyete inandığım için anlaşmayı en güzel şekilde sonlandırdık

Belediye-İş Sendikası ile imzaladıkları sözleşmenin hayırlı olmasını dileyen Başkan Ergün, “Sizlerle ilgili de, sendikalarla yaptığımız görüşmelerde verdiğimiz teklifler, o günün şartlarında kabul edilmemişti. Ancak bizim verdiğimiz teklifler uzlaşmak üzere kurula gittiğinde, verdiğimiz tekliflerin yarısının da altında teklifler geldi. Son 10 yıldır yapılan anlaşmalarda mağduriyetlerin olduğunu ben çok iyi bilenlerdenim. O açıdan hem belediye yetkililerimiz, hem sendika yetkilileri, hem de personelimizle yaptığımız çalışmalar yaklaşık 2 aydır devam ediyordu. Belirli ana noktalarda mutabakat sağlanmış, ancak işin en hassas noktası geçtiğimiz hafta bize sunulmuştu. O gün haklarla ilgili maddeleri tek tek inceledim ve çok çok gerilerde kalan bedellerin olduğuna bizzat şahit oldum. Bugün içinde yaşadığımız şartlarda siz değerli kardeşlerim için düzenlemelerin yapılması gerektiğine inandığım için ve hakkaniyete inandığım için bu anlaşmayı en güzel şekilde sonuçlandırmak üzere bütün arkadaşlarımızla mutabakat sağladık. Her şeyden önce hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yüzde 30’a varan zam

Sözleşmenin işçiler için hayırlı olmasını dileyen Başkan Ergün, “Yaklaşık yüzde 30’a yakın bir zam söz konusu. Yani işçi kardeşlerimize en az 600-700 TL gibi bir artış söz konusu. Ama bu olmazsa olmazlardan bir tanesiydi. Bugün gelinen nokta, inşallah son 4-5 senenin telafisi olur. Ben bir kere daha yapılan anlaşmanın sizlere, ailenize, çocuklarınıza huzurlu bir yaşam getirmesini diliyorum. Yapılan ek ödemeler ve alacağınız para helali hoş olsun” dedi.

Aldığımız ücretler Manisa’ya hizmet olarak dönsün

Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından söz alan Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul da, kendilerine gösterdiği kolaylık ve işçilerin haklarının düzenlenmesinde gösterdiği özveri nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti. Aldıkları ücretlerin Manisa’ya daha fazla hizmet olarak dönmesi için sendika üyesi işçilerden talepte bulunan Yurdakul, “Biz ayda 60-70 toplu sözleşme yapan sendikayız. Türkiye’de az yapılabilen bir toplu sözleşme. Yüzde 20-25 arasında en fazla zam yapılıyor. Burada bazı şartlarda yüzde 100’lere varan iyileştirmeler oldu. Bunun için başta Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Genel Sekreterimize sizler adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Davul-zurnalı kutlama

Konuşmaların ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasındaki toplu sözleşmeye imzalar atıldı. İşçilerin ayakta alkışladığı imza töreninin ardından Belediye-İş Sendikası Manisa yönetimi ve işyeri temsilcileri, Başkan Ergün ve Sendika Genel Başkanı Yurdakul’a çiçek takdim etti. Davul ve zurna eşliğinde gerçekleşen tören, toplu hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle son buldu.

ERKEN1 ERK2 ERK3 ERK4 ERK5

Editör: TE Bilisim