Diş doktoruna gidene kadar iltihaplanan dişinizin ağrısını nasıl hafifletebilirsiniz? İşte öneriler...

Öncelikle şunu söylemeliyiz ki iltihaplı diş ağrısı için vakit kaybetmeden diş doktoruna başvurmalısınız. Çünkü bizim önereceğimiz yöntemler diş iltihabını geçirmez. Sadece diş ağrısını hafifletir. Diş doktoru iltihap için antibiyotik önerebilir. Eğer iltihap yayılırsa diğer dişlerinize de zarar verir ve bu dişleri de kaybedebilirsiniz. Bu yüzden tedavi ve iltihabın yok edilmesi için tek yapmanız gereken diş doktoruna görünmek olacaktır. Peki, diş doktoruna gidinceye kadar evde diş ağrısını nasıl hafifletebilirsiniz?

İltihaplı diş ağrısına iyi gelen öneriler

- Bir bardak ılık suya bir tatlı kaşığı tuz ekleyin. Tuz eriyinceye kadar çay kaşığı yardımıyla karıştırın. İltihaplı dişiniz ağrı yaptıkça bu tuzlu su ile gargara yapın. - Ağız gargaraları için hidrojen peroksit içeren ağız içi bakım gargara suyu varsa bu gargaralar iltihaplı bölgeyi dezenfekte eder ve diş ağrısını hafifletir. - Çay ağacı yağı bulabiliyorsanız 2-3 çay kaşığı çay ağacı yağı ile büyük su bardağı ılık suyu karıştırın. Elde etmiş olduğunuz bu karışımla gargara yapın, iltihaplı dişinize iyi gelecektir. - Karanfil yağı bilindiği üzere uyuşturucu etkisi sayesinde iltihaplı diş ağrısına da iyi gelmektedir. Karanfil yağını ağrıyan dişinizin üzerine damlatın, karanfil yağı yoksa karanfili dişinizin üstüne koyun ve hafifçe bastırın.

İltihaplı diş ağrısı çekenler için öneriler

- Çok sıcak ve çok soğuk içecek ve yiyeceklerden uzak durun. - Yemek yerken iltihaplı dişinizle çiğnemeye özen gösterin. - Dişlerinizi ılık su ile fırçalayın. - Ağzınızdaki bakterilerin yok olması için gargara yapın. - Sigaradan uzak durun.

Editör: TE Bilisim