Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin dev projeleri arasında yer alan Oda ve Dernekler İş Kuleleri Projesi ile 560 araç kapasiteli tam otomasyonlu otopark projeleri hızla yükseliyor.  Dev projeleri inceleyerek yüklenici firma yetkililerinden bilgiler alan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Yılmaz Gençoğlu, “Manisa’ya kısa süre içerisinde iki büyük proje kazandıracağız” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin otopark sorununa çözüm bulmak amacıyla geçtiğimiz aylarda temeli atılan tam otomasyonlu otopark projesi ile Oda ve Dernekler İş Kuleleri Projesi’nde çalışmalar hızla devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Yılmaz Gençoğlu ile Etüt Proje Keşif ve Kontrol Şube Müdürü Burak Aslay, Manisa’nın dev projelerini inceleyerek yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı. Gençoğlu ilk olarak, Türkiye’nin en büyük otopark projesi olan 560 araç kapasiteli tam otomasyonlu otopark projesinde incelemelerde bulundu. 12 katlı ve 560 araç kapasiteli tam otomasyonlu otopark projesinde devam eden inşaat çalışmaları hakkında teknik bilgiler veren, Etüt Proje Keşif ve Kontrol Şube Müdürü Burak Aslay,” Binamızın temel derinliği eksi 10 metre. Kısa süre içerisinde de eksi 10 metre kotundan tabliye betonu aşamasını geldik. Tabliye betonumuzu da önümüzdeki günlerde tamamladıktan sonra, binanın üst yapısına geçeceğiz” dedi.

Proje hızla ilerliyor

Projede inşaat çalışmalarında en ağır bölümleri tamamladıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Yılmaz Gençoğlu da,” Projemizin inşaat aşamasında en ağır bölümlerini kısa süre içerisinde tamamladık. Bundan sonraki aşamada çelik imalatlar seri bir şekilde yerinde montaj yapılacak. Yüklenici firmada hızlı bir şekilde çalışıyor. İnşallah planlanan günden önce otoparkımızı Manisalı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

İkiz kulelerde sona doğru

Kocaeli'de Büyükşehir adayının seçim aracına taşlı saldırı! Kocaeli'de Büyükşehir adayının seçim aracına taşlı saldırı!

Tam otomasyonlu otopark projesinin ardından Gençoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin önemli projeleri arasında yer alan Oda ve Dernekler İş Kuleleri Projesi’nde incelemeler bulundu. Burada yüklenici firma yetkililerinden bilgiler alan Gençoğlu, “İşin betonarme kısmı kısa süre içerisinde bitecek. Bir yandan elektrik tesisat işlemleri devam ederken bir yandan da mekanik tesisat işlemleri hızla devam ediyor. Yüklenici firmada çalışmalarını hızla sürdürüyor. Kısa süre içerisinde çalışmalarımızı tamamlayarak binalarımızın bir kısmını MASKİ hizmet binası, diğer kısmının da kamu yararına çalışan sivil toplum kuruluşlarının bürosu olarak kullanımına sunacağız” dedi.

Editör: TE Bilisim