CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın TBMM’de Divan’a içtüzük kitapçığı fırlatmasını olağan karşılayarak, “O kitabının fırlatılmasından çok neden fırlatıldığı üzerinde tartışmak gerekiyor. İç tüzüğün içerisindeki gereklilikler yerine getirilmiyorsa bu meclis başkanının ayıbıdır. Gerekliliklere sadakatle uymaları gerekiyordu, uymadılar. Arkadaşlarımız da hukuksuzlukların üzerine bu tepkide bulunmuşlardır” dedi.

Ferdi UZUN

CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın TBMM’de Divan’a içtüzük kitapçığı fırlatılmasıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. İçtüzük kitapçığının fırlatmasını olağan karşılayan CHP’li Kaplan, “O kitabının fırlatılmasından çok neden fırlatıldığı üzerinde tartışmak gerekiyor. İç tüzüğün içerisindeki gereklilikler yerine getirilmiyorsa bu meclis başkanının ayıbıdır. Gerekliliklere sadakatle uymaları gerekiyordu, uymadılar. Arkadaşlarımız da hukuksuzlukların üzerine bu tepkide bulunmuşlardır” dedi.

Tüzüğü ihlal edenler eleştirilmeli

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in içtüzüğün gerekliliklerini yerine getirmediğini ileri süren Kaplan, “Başbakan, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Başbakanlık görevi bitmiştir. Anayasa, iç tüzük ve meclisin kurallarına göre bitmiştir. Meclis başkanı dahil olmak üzere kanunların gereğini yerine getirmiyorlar. Kitap fırlatma olayına neden olan sebeplerin irdelenmesi gerekir. Grup başkanvekili statüsünde olan bir arkadaşımızın kitap fırlatmasının altında yatan gerekçe iç tüzüğün gasp ediliyor olmasıdır. Bu sert bir tavır olarak değerlendirebilir ama biz hukuk devletiyiz. Uymak zorunda olduğumuz iç tüzüğün gerekliliklerini yerine getirmiyorsa eleştiriyi sadece kitap fırlatana döndürmek doğru değildir. Tüzüğü ihlal eden kişilere eleştirilerin yönlendirilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Tüm imkanlar Erdoğan için

Devletin tüm imkanlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine kullanıldığını ileri süren Kaplan son olarak şunları söyledi: “Biz CHP olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin başında olacak insanın anayasaya sadakatle bağlı olmasını ve tüm toplumu kucaklayacak bir duruş sergilemesini bekleriz. Özellikle seçim öncesi ve sonrasında devletin tüm imkanlarının Recep Tayyip Erdoğan’ın lehine kullanılması demokrasinin kabul edeceği bir şey değildir. Bu bir demokrasi ayıbıdır.”

Editör: TE Bilisim