Diğer meslek liselerinden farklı olan Çukurova Kimya Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, teorik ve uygulamalı eğitimle özel liselere taş çıkartıyor. Kimya laboratuarında titizlikle çalışan öğrencilerin hedefleri ise geleceğin bilim insanları arasında yer almak.

Ferdi UZUN

Çukurova Holding tarafından Türkiye genelinde yapılan tek okul olan Manisa Çukurova Kimya Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, uygulamalı ve teorik dersleriyle özel liselere taş çıkartıyor. 498 öğrencinin eğitim gördüğü okulda Gıda Teknolojisi, Biyomedikal ve Kimya olmak üzere 3 bölüm yer alıyor. Okul aynı zamanda Manisa Organize Sanayi bölgesindeki kimyasal üretim fabrikalara ara elaman gönderen tek okul olma özelliğini taşıyor.

“Her türlü teknik imkan var”

Öğrenciler, okullarıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Böyle bir okulda olmaktan çok memnunuz. Her türlü teknik imkan elimizin altında. Bizler de bu imkanları en iyi şekilde kullanıyoruz. Öğretmenlerimizle birer anne baba ilişkisi içerisindeyiz. Lise tercih edecek arkadaşlarımıza okulumuzu öneriyoruz. Buradan mezun olunca iş bulma sıkıntısı da yaşamıyoruz. Burada hedeflerimizi hep yüksekte tutuyoruz. Geleceğin bilim insanları arasında yer almak istiyoruz.”

Dokuz Eylül'ün kalitesine bir tescil daha Dokuz Eylül'ün kalitesine bir tescil daha

“Vizyonu genişletilmesi lazım”

Manisa Çukurova Kimya Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin yeni müdürü Tayif Çekim, “Böyle bir avantajı var. Bu okul Manisa’daki Endüstri Meslek Liseleri arasında en yüksek puanla öğrenci alıyor. Ancak bu daha zeki öğrencileri bünyesine katması gerekiyor.  Vizyonu genişletilmesi lazım. Tanıtılması lazım. Öğrenci ve velilerin ikna edilmesi lazım” dedi.

“Hiçbir okulda bulunmayan laboratuarlar bulunuyor”

Okulun potansiyel anlamında yeterli olduğunun altını çizen Çekim, “TÜBİTAK projeleriyle ilgili henüz okulda bir çalışma yok. Bu konuda bir vizyon verilirse öğrenciler TÜBİTAK, Bilim ve Teknoloji alanındaki yarışmalarda söz sahibi olacak. Hangi yarışmaya girerlerse girsinler başarılı olacaklardır. Alt yapı var. Laboratuarlar var. Manisa’da hiçbir okulda bulunmayan laboratuarlar bulunuyor. Başarılı sonuçlar elde edeceklerine inanıyorum. Yeter ki Manisalılar bu okulun kıymetini bilsin. Öğrenciler mühendis, bilim adamı olmak istiyorsa mutlak surette bu okulu tercih etsinler “ diye konuştu.

IMG_2407_800x1200 IMG_2417_1600x1067 IMG_2418_1600x1067 IMG_2422_1600x1067 IMG_2438_1600x1067 IMG_2451_800x1200 IMG_2460_1600x1067

Editör: TE Bilisim