AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin TANRIVERDİ Soma’da meydana gelen ve 301 maden şehitlerine maaş bağlanma işlemlerinin bittiğini ifade ederek, Onlar için Hükümetimiz ve devlet kurumlarımız gerekli refleksi göstererek, ailelerinin mağdur olmaması için elinden geleni yapmaktadır” dedi

TANRIVERDİ Manisa’da hafta sonunda Soma’daki ailelere taziye ziyaretlerine devam ettiğini belirterek, “Yaşanan facia gerçekten çok büyük. Bunu her aileyi ziyaretimizde bir kez daha anlıyor ve görüyoruz. Herkesin farklı bir hikayesi var. Şehit olan işçilerimizin bakmakla yükümlü oldukları eş, çocuk ve anne babalarına devlet olarak şefkat elimizi uzattık. Onlarla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Enerji Bakanlığımız ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ile bağlı kuruluşlar çalışmaları yapıyorlar. Bunların bir kısmı tamamlandı, bir kısmı devam ediyor.

Manisa SGK İl Müdürlü bünyesinde şehitlerimizin yakınlarına ölüm ve gelir aylığı çalışmaları tamamlandı. Bu kapsamda 234 aileye maaşları bağlandı. 67 ailenin ise işlemleri devam ediyor. Bunların geriye dönük prim ve aylık hesaplamaları yapılıyor, bir kısmının ise yasal düzenleme gerektirdiği için, hukuki alt yapı hazırlanıyor. Onlarda en kısa sürede tamamlanacaktır. 234 ailemiz 15-26 Haziran tarihleri arasında ölüm ve gelir aylığı alabilecektir.

Allah bize tekrar böyle bir acı vermesin. Olayda hayatını kaybeden kardeşlerimizin mekanı cennet olsun. Ailelerine ve milletimize tekrar sabırlar diliyorum.

Editör: TE Bilisim