Mutlu mahallesinde harabe bir evde yaşam mücadelesi veren 88 yaşındaki Yıldız Badire Alaca’nın imdadına Yunusemre Belediyesi yetişti. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri yaşlı kadını evinden alarak hastanede tedavisini ve vücut temizliğini yaptırıp, huzurevine yerleştirdi. 

Adı Yıldız Badire Alaca.  88 yaşında. Uzun yılardır tek başına Mutlu mahallesinde, Kır Kahvesi olarak bilinen yerin üst kısmında harabe bir evde hayatta kalma mücadelesi veriyor. Bir ihbar üzerine Yunusemre Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Söz konusu eve gidip kapıyı çalan ekipler yürekleri burkan manzarayla karşılaştı. Kedi ve köpeklerle aynı evi paylaşan talihsiz kadın tuvalete gidemiyor, kendi işini yapamıyordu. Ara sıra komşuları tarafından ve aşevinden getirilen yemekle karnını doyuran Badire Alaca, alzheimer hastası olduğu için eve girip çıkan hiç kimseyi tanımıyor ve hatırlayamıyor. Kişisel bakımını yapamadığı için zor günler geçiren yaşlı kadın Yunusemre Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü personeli Hüseyin Sarı ve 112 ekipleri tarafından ikna edilerek tedavi için hastaneye götürüldü.

ÜSTÜ DEĞİŞTİRİLDİ, TEDAVİSİ YAPILDI

Başkan Büyükkılıç, KAYÜ’de öğrencilerle iftar sofrasında buluştu Başkan Büyükkılıç, KAYÜ’de öğrencilerle iftar sofrasında buluştu

İlk durak Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi oldu. Burada akli dengesi ve psikolojik durumu incelenen Badire Alaca, gerekli prosedürün ardından Merkez Efendi Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Hastane yöneticisi Abdullah Korkut Kafesçiler, Yardımcısı Mürvet Sungur ve hemşirelerin özel ilgisiyle burada bütün tahlilleri yapılan Badire Alaca’nın gerekli tedavileri tamamlanıp sağlık raporu çıkarıldı.  Yaşlı kadının temizlik ve vücut bakımı da yapıldı. Yeni elbiseler giydirildi. 

AKSAÇLILAR KOORDİNASYON MERKEZİ ARACI HİZMETTE

Yapılan görüşme trafiğinin ardından yaşlı kadına yer bulundu.  Yaşlı kadın Yunusemre Belediyesi Aksaçlılar Koordinasyon Merkezi’ne ait özel araçla Turgutlu’da Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’ne bağlı huzurevine götürüldü. Kişisel bakımı yapıldıktan sonra yeni giysilerle birlikte eski perişan halinden kurtulan Yıldız Badire Alaca, bundan sonra huzur içinde yaşamını sürdüreceği huzurevine ilk adımı atarken oldukça sevinçliydi. Mutluluğu gözlerinden okunan Yıldız Badire Alaca, onun için seferber olan Yunusemre Belediyesi ekipleri ve hastane çalışanlarına teşekkür etti.   

1 (1)_1024x768 1 (3)_1024x768 1 (5)_1024x768 1 (7)_1024x768 1 (10)_1024x768 1 (14)_1024x768 1 (16)_1024x768 1 (17)_1024x768

Editör: TE Bilisim