1 Nisan'da okullara seçim tatili! 1 Nisan'da okullara seçim tatili!

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olması nedeniyle bir mesaj yayınladı. Manisa’da görev yapan medya çalışanları başta olmak üzere tüm basın mensuplarının gününü kutlayan Başkan Ergün, “Basın, demokrasinin olmazsa olmazlarındandır” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olması nedeniyle yayımladığı mesajında şunlara yer verdi; “Halkın haber alma özgürlüğünün en önemli dinamiklerinden bir tanesi olan gazetecilik, vatandaşlara haberleri doğru, tarafsız ve zamanında ulaştırmak için meşakkatli bir görev yürütmektedirler. Gazeteciler, ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktarımında, etkin çözüm önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı şekilde çalışmasına yardımcı olmaktadır. Manisa’mızda görev yapan basın mensubu kardeşlerim de, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine, kalkınmasına önemli katkılar sağlamakta ve halkın doğru haber alma özgürlüğü yolunda büyük bir görev üstlenmişlerdir. Bu noktada basın, demokrasinin olmazsa olmazlarındandır. Güçlü bir demokrasi kuşkusuz basın özgürlüğünden geçer. Halkın haber alma teminatı olan basın, ayrıca halkın denetim ve kontrol sigortası görevini de yürütmektedir.”

Manisa 17 ilçesiyle değerlendirilmeli

Manisa’nın 2012 yılında çıkan yasa ile büyükşehir olduğunu da hatırlatan Başkan Ergün, “İlimiz merkezinde yayın hayatını sürdüren yerel gazete ve televizyonlar ile internet habercileri, kendilerini buna göre hazırlamalı ve Manisa’yı artık 17 ilçesiyle bir bütün olarak değerlendirmelidir. Üstlendiğiniz zorlu görevde, yerel yönetimler olarak bizler de, sizlerin işlerini kolaylaştırmak için üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bu duygularla gece-gündüz, yağmur-çamur demeden halkın haber alma özgürlüğü hakkını yerine getirmesini sağlayan tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Manisa’mızın 17 ilçesinin tamamında görev yapan ulusal, bölgesel ve yerel tüm görsel ve yazılı basın emekçilerini tek tek tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim