MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Demirci’de Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nın açılışını yaptı. Açılış öncesi yaptığı konuşmada Demirci’nin Büyükşehir hizmetlerinin farkını yaşayacağını belirten Başkan Ergün, “Demirci’nin genelinde ilk etapta çok acil yapılması gereken 107 kilometre asfalt yapılacak. Bunun da karşılığı yaklaşık 4,5 milyon TL gibi bir yatırıma tekabül ediyor. Hizmetlerin fazlasıyla geleceğinden kimsenin şüphe duymaması lazım” dedi. Geniş katılımla gerçekleştirilen açılış töreninde, Demircili vatandaşlar Başkan Ergün’ü adeta bağrına bastı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci Hizmet Binası’nın açılışı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından gerçekleştirildi. Daire başkanları ve hizmet binası çalışanlarının yanı sıra çok sayıda Demircili vatandaşın katıldığı açılış töreninde, vatandaşlar Başkan Ergün’e büyük ilgi gösterdi. Açılış öncesi bir konuşma yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “30 Mart’ta yapılan seçimlerin ardından 10 ay gibi bir süreyi geride bıraktık. Bize oy vermiş, vermemiş tüm hemşerilerime bir kez daha teşekkür ediyorum. Hepiniz layık gördünüz, desteğinizi verdiniz Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bugün karşınızda olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Hep şunu belirttik; yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır dedik. 2009-2014 yılları arasında Manisa’yı nasıl güzelleştirdiysek, insanımızı nasıl mutlu ettiysek, eşiyle çocuğuyla, genciyle huzurlu bir şekilde sokaklarında gezilebilir bir Manisa oluşturduysak, Allah nasip ederse bundan sonraki süreçte 1 milyon 360 bin nüfusa ulaşmış Manisa’mızın 17 ilçesinde büyükşehirin hizmetlerini fark edeceksiniz. Ben bunun sözünü verdim, bir kere daha buradan sözünü veriyorum” dedi.

Sındırgı-Bardakçı yolu asfaltlanacak

Büyükşehirin büyük bütçe anlamına geldiğini belirten Başkan Ergün, “Bu bütçe imkanlarını adaletli bir şekilde bütün ilçelerine, beldelerine, köylerine götürmek bizim boynumuzun borcu. İlk etapta bu sene için planladığımız il genelinde bin 600 kilometrelik satıh asfalt kaplamaları start alıyor. Önümüzdeki hafta ihalesine çıkıyoruz Allah nasip ederse. Bundan Demirci’ye ne pay düşüyor? Sındırgı-Bardakçı yolu başta olmak üzere sadece o güzergahta 27 kilometrelik asfalt yapılacak. Demirci’nin genelinde ilk etapta çok acil yapılması gereken 107 kilometre asfalt yapılacak. Bunun da karşılığı yaklaşık 4,5 milyon TL gibi bir yatırıma tekabül ediyor. Bunun yanında kendi şantiyelerimizde üreteceğimiz sıcak asfaltlarımızı da, mahallelerimize ve ana arterlere 3’er, 4’er kilometrelik asfaltlamanın planlamaları yapıldı” dedi. Başkan Ergün’ün asfalt müjdesi, Demircililer tarafından büyük alkış aldı.

Hizmetin siyaseti olmaz

Demirci Belediye Başkanı ziyaretinde Demirci’ye hizmet yapma noktasında her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını kendisine ifade ettiğini söyleyen Başkan Ergün, “Allah nasip ederse ilk mutabakat noktasında şehrin merkezinde bir yer altı otoparkı, üstünde meydan düzenlemesi ve kafeteryalarıyla bir sosyal tesis alanını burada yapmayı planlıyoruz. Avam projelerinin çizilmesi ve mutabakat sağlanması durumunda, -ki sağlanacağına inanıyorum. Hizmetin siyaseti olmaz. Bizler sizlerin destekleriyle bu makamlara seçildik. Herkes birbirine saygı duyacak, birbirini kabullenecek. Kavgayla hiçbir çözüm sağlayamayız. O açıdan bu noktada buluşulursa, hizmetlerin fazlasıyla geleceğinden kimsenin şüphe duymaması lazım. Biz böyle düşünüyoruz” dedi.

Susuz ve altyapısız köy kalmayacak

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde sürekli olarak ‘gelin kavgayı bırakın, Manisa halkını büyükşehir nimetlerinden faydalandırın’ mesajı verdiğini hatırlatan Başkan Ergün, “Kucağımı açtım. Ben herkesi kucaklamaya hazırım. Bunun bilinmesini istiyorum. Biz kendimizi hizmete adadık. Manisa’ya yaptığımız hizmetleri bütün ilçelerimize ve mahallelerimize yapmak düşüncesindeyiz. İnanıyorum ki ortak müşterekte iyi bir noktaya gelindiğinde büyükşehirin hizmetlerini inşallah sahada göstereceğiz. Geride bıraktığımız 8-10 aylık süreç, sancılı bir süreçti. İlk defa kurulan bir MASKİ ve ilk defa kurulan bir Büyükşehir Belediyesi’nin tamamen altyapısından üst yapısına kadar personel atamaları, ilçelerde bu binaların oluşumu ve personel yerleşimleri ile geçti. Yüzde 95 aşağı yukarı bunu tamamladık. Asıl çalışma şimdi başlıyor. Allah nasip ederse ne suyu olmayan köy bırakacağız, ne altyapısı olmayan köy bırakacağız. Bunların hepsinin çalışmaları, planlamaları başladı. Çok yakın bir süre içinde bütün hazırlıklarımızı bitirerek, başta asfalt olmak üzere büyükşehirin inşallah hizmetlerinin ne şekilde olduğunu her mahallede ve sokakta yaşayacak ve göreceksiniz. Bize verilen yetkiyi en iyi şekilde size yansıtmanın çabası içinde olacağız” diye konuştu.

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Güzel hizmetler verilecek

Yerel seçimlerde Demirci ilçesini çok az bir farkla kaybettiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “O açıdan bu binanın bugüne kadar ortaya çıkmasında emeği geçen tüm çalışanlara bir kere daha teşekkür etmek istiyorum. Tabi buruğuz. Gönül isterdi ki Demirci ilçemize daha göğsümü gere gere gelebilseydim. Çok az bir farkla burada seçimi kaybettik. Ama yılmak yok. Kaybetmekten ders çıkarmamız lazım. Nerede yanlış yaptık, bunu herkesin kendine sorması lazım. Herkesin bundan sonra çok daha çalışması lazım. Her şey hepimiz için hayırlı olsun. Güzel hizmetler yapılır düşüncesiyle, bugün açılışını yapacağımız bu binada size çok iyi hizmetler sunacağından şüphenizin olmaması gerektiğine inanıyorum” dedi.

Başkan Ergün’e büyük ilgi

Konuşmanın ardından Başkan Ergün, protokol üyeleriyle birlikte hizmet binasının açılış kurdelesini kesti. Oldukça coşkulu gerçekleşen açılış töreninin ardından Başkan Ergün, hizmet binasını gezerek, binanın eksiklikleri ve çalışmalar hakkında Demirci Koordinatörü Kazım Aysan’dan bilgi aldı. Demircililerin Başkan Ergün ile fotoğraf çektirmek için adeta birbiriyle yarıştığı açılış töreninde Başkan Ergün’e Demirci halısı ve Demirci Belediyespor forması da hediye edildi.

Demirci’de Miting Gibi Açılış (10)_1024x768 Demirci’de Miting Gibi Açılış (3)_1024x768 Demirci’de Miting Gibi Açılış (4)_1024x768 Demirci’de Miting Gibi Açılış (13)_1024x768 Demirci’de Miting Gibi Açılış (19)_1024x768 Demirci’de Miting Gibi Açılış (20)_1024x768

Editör: TE Bilisim