MANİSA Büyükşehir Belediyesi Manisa’da vefat eden ancak uzak illerde defnedilecek cenazelerin, uçak ile taşınması için Türk Hava Yolları ile protokol imzalayacak. Ocak ayı meclis toplantısında kabul edilen konu en kısa zamanda hayata geçirilecek.

Başkan Büyükkılıç, KAYÜ’de öğrencilerle iftar sofrasında buluştu Başkan Büyükkılıç, KAYÜ’de öğrencilerle iftar sofrasında buluştu

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen defin işlemleriyle ilgili Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden önemli bir adım atıldı. Ocak ayı meclis toplantısında görüşülerek karara bağlanan konuyla birlikte, Manisa’da vefat eden ancak uzak illere defnedilecek cenazelerin uçak ile taşınması kararlaştırıldı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa’da vefat etmiş vatandaşlarımızın Doğu, Güneydoğu veya diğer bölgelere nakli araç ile yapılıyordu. Ancak bu cenazenin defnini geciktirmesinin yanında, yakınlarına da bir zahmet getiriyordu. Biz bununla ilgili bir yenilik yapalım dedik. Cenazelerin sembolik bir ücret karşılığında uçak ile taşınması noktasında Türk Hava Yolları ile protokol imzalayacağız. Güzel bir hizmet olur düşüncesindeyiz. Yakınlarını kaybeden ailelerimiz bu konuda sıkıntı yaşıyordu. İnşallah bu protokol ile sıkıntıyı ortadan kaldırmış olacağız” şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından meclis üyeleri THY ile protokol imzalanması konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e oy birliği ile yetki verdi.

Editör: TE Bilisim