MANİSA Celal Bayar Üniversitesi'nde (CBÜ) ekim ayında yapılacak rektörlük seçimlerinde Rektör Prof. Dr Mehmet Pakdemirli'den sonra İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Çelebi de aday olduğunu açıkladı.

CBÜ'de ekim ayında yapılacak rektörlük seçimi için önceki gün "Ben Rektör olduğumdan dolayı yeniden doğal rektör adayıyım" diyen Rektör Prof. Dr Mehmet Pakdemirli'den sonra bir adaylık açıklaması daha geldi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Çelebi, çevresinden aldığı teşviklerin ardından rektörlük seçimlerine katılmaya karar verdiğini söyleyerek "Milletimizin hedefleri doğrultusunda ilerleyen, temel yönetim ilkesi adalet olan, özgürlükçü, yenilikçi, girişimci ve katılımcı bir Celal Bayar Üniversitesi'ni birlikte geliştirmek için rektörlüğe adayım. Kurulduğu günden beri Manisa'nın bir evladı olarak görev yapmaktan onur duyduğum üniversitemizin 21. yüzyılda ulusal ve uluslararası düzeyde hak ettiği yere gelmesinin, hepimizin ortak dileği olduğunu düşünüyorum. Öğretim üyesi arkadaşlarımın ve Manisamızın birçok sivil toplum örgütünün teşvik ve desteğiyle rektör adayı olmaya karar verdim. Adalet, liyakat, tarafsızlık, dürüstlük, şeffaflık ve katılımcılık yönetim anlayışımızın temel prensipleri olacak. Fikirlerinize ve önerilerinize daima açık, ulaşılabilir, öğrenci dostu, toplumun tüm kesimleriyle barışık, başarılı, dinamik ve üretken bir Celal Bayar Üniversitesi hedefliyoruz. Rektörlük seçim sürecinin saygılı ve seviyeli bir ortam ve anlayış içinde geçmesini, sonucun üniversitemize, Manisamıza ve ülkemize hayırlar getirmesini dilerim" dedi.

--KUTU-- PROF. DR. KEMAL ÇELEBİ'NİN ÖZGEÇMİŞİ Prof. Dr. Kemal Çelebi, 1958 yılında Manisa'da doğdu. İlk ve orta öğretimini Manisa'da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat-Maliye Bölümü'nden 1980 yılında mezun oldu. 1984 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Manisa Maliye Muhasebe Yüksekokulu Maliye Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak akademik meslek hayatına başlayan Prof. Dr. Çelebi, 1986 yılında bilim uzmanı, 1991 yılında Maliye Doktoru unvanını aldı. 1993 yılında Yardımcı Doçent, 1998 yılında Doçent ve 2004 yılında Profesör oldu. Halen Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Maliye Bölüm Başkanı olarak görevini sürdüren ve İngilizce bilen Prof. Dr. Kemal Çelebi, evli ve üç çocuk babası.  
Editör: TE Bilisim